Statistiek

Comments Posted By Henk

Displaying 181 To 210 Of 804 Comments

Exit GroenLinks

Puur ter info… :-)
Voor wie wat meer wil lezen over “Europa”…
Mijn favoriete Nederlandstalige site over dit onderwerp is http://www.europa-nu.nl/
Het is soms even zoeken, maar je kunt er betrouwbare cijfers vinden en duidelijke overwegingen over voor- en nadelen van diverse (mogelijke) maatregelen.

En men neemt de term ‘onafhankelijk’ behoorlijk serieus.

» Posted By HenK On August 10, 2012 @ 07:44

Zonder me ook in welke discussie dan ook te willen mengen…
Ik vind, dat Sylvester Eijffinger de voor- en nadelen van Eurobonds hier helder en vooral ook kort samenvat.
http://www.mejudice.nl/artikel/826/eurobonds-alleen-met-een-echte-eurominister-van-financien

De rampscenario’s van voor- en tegenstanders getuigen regelmatig meer van politieke voorkeur dan van inzicht in de materie. Wellicht wil zich ook nog een voorstander van terugkeer naar de gulden melden? ;-)

@ Kees Alders
Alhoewel ik het met regelmaat niet met je eens ben, wil ik toch twee keer complimenteren. In de eerste plaats met Klokwerk-tekst – waar ik langer bleef hangen dan ik van plan was – en in de tweede plaats met je vasthoudendheid in de discussie, terwijl je gemangeld werd.
Jammer, dat je naar andere partij bent ‘overgelopen’. :-)

» Posted By HenK On August 07, 2012 @ 03:15

De kamer is hard toe aan een nieuwe “hofnar” en ik denk, dat de Piratenpartij (ook uitgaand van het programma http://dump.piratenpartij.nl/programma-piratenpartij.pdf ), die rol op zich zou kunnen nemen.

Er zijn in ieder geval de nodige raakvlakken, K. :-)

» Posted By HenK On July 31, 2012 @ 18:33

Vreemde tijden

Het enige verschil met vroeger is, naar mijn mening, dat er ‘wat’ meer in de openbaarheid komt.
En het is onafhankelijk van een politiek-economische stroming. De menselijke diersoort blinkt nu eenmaal uit in egocentrisme.
Geld = macht en macht corrumpeert.
Lenin zei al: Vertrouwen is goed, controle is beter.
Maar wat, wanneer ook de controleurs niet te vertrouwen zijn…?

Je schrijft:
“Zo blatant fout kon toch niemand zijn?”
Zo blatant fout zijn… zit in iedereen en het is een kwestie van genetisch materiaal en levenservaringen (inclusief geluk/pech, waar het het op het juiste tijdstip op de juiste plaats zijn betreft) of het er ook uitkomt.
En iedereen heeft zijn/haar prijs…

Misantroop of realist? Ik hoop eerlijkgezegd het eerste, maar neurie zachtjes mee bij….
http://www.youtube.com/watch?v=yarKUO-ae-I

Gelukkig is er nog brood en beginnen vrijdag de Spelen weer… :-)

» Posted By HenK On July 25, 2012 @ 04:23

Misdrijf

En nog een kleinigheidje tot besluit…
Wat heeft het voor zin om iemand iets te vragen, wanneer overduidelijk is dat je geen antwoord zult krijgen…

» Posted By HenK On July 27, 2012 @ 07:52

je = uiteraard U

» Posted By HenK On July 27, 2012 @ 07:49

@ 142 Tartarus
Maakt U zich over mij geen zorgen, waar het het jaren later verkeerd tegen je gebruiken van wat U ooit geschreven hebt. Ik heb, geloof het of niet, andere priorititen.
Het heeft even geduurd, maar dit was een korte maar bijzonder verhelderende bijdrage Uwerzijds.

Me groen en geel ergeren… Neem van mij aan, dan had ik het laten merken.
U viel onder ‘kleine ergernissen’.
Met bijvoorbeeld “Groetjes”, maar daar stopte U gelukkig snel mee.
En ik stop met reageren in dit draadje… aan U het laatste woord.

» Posted By HenK On July 27, 2012 @ 07:48

@ 135 Tartarus
“Dit medium is beperkt en misverstanden kunnen blijkbaar heel makkelijk ontstaan.”

En weinig tot niets van jezelf laten zien, draagt daartoe zeker bij.
Het is een keuze, Uw keuze.
En wanneer iemand zelf schrijft, dat humor hem (of haar, want zelfs dat is mij niet echt bekend) vreemd is, dan kan mijn (overigens gemeende) reactie niet als neerbuigend worden gezien.
Het ga U verder zo goed als mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On July 26, 2012 @ 17:06

@ 131 Tartarus

U schreef:
“Ik ben een beetje teleurgesteld. Ja, dat is mijn verwachtingspatroon, maar toch.”
Omdat iemand u even wat minder toejuicht? (voor alle duidelijkheid: dit is een retorische vraag en behoeft dus niet te worden beantwoord).

U schreef:
“Na al die tijd nu nog steeds denken dat ik “alternatief” ben; laat ik het anders stellen waar, op dit forum heb ik ooit “reclame” gemaakt voor alternatieve geneeswijzen en/of alternatieve behandelwijzen?”
Op 14 februari 2011 schreef U: “Het probleem in Nederland is, dat Nederlandse wetenschappers en/of doktoren het net altijd weer even iets beter weten, zich soms weinig aantrekken van nieuwe wetenschappelijk verantwoorde behandelmethoden en/of nieuwe wetenschappelijke inzichten.”
Hoeveel minder wetenschappelijke bronnen heeft U de afgelopen jaren niet gebruikt om Uw standpunten kracht bij te zetten?
En niet om die discussie opnieuw te starten, maar ik herinner me nog goed Uw voorkeur voor osteopathie, alternatieve geneeswijze, in relatie tot de klachten van ‘Eve’.
Maar goed, over wat ‘wetenschappelijk onderbouwd’ is en wat niet kunnen we van mening verschillen.

U schreef:
“Wel stel ik regelmatig vraagtekens bij het handelen van Nederlandse huisartsen en/of specialisten, omdat die (soms?) door financiële aansturing aan de leiband lopen van niets ontziende politici!
Het doorverwijzingsquotum is daar een triest en keihard bewijs van!”
Alhoewel daar ongetwijfeld schrijnende voorbeelden van zijn en elk van die voorbeelden er één teveel is, is het financiëel niet haalbaar om iedere patiënt bij de geringste twijfel (bijna altijd dus) door te verwijzen, zoals het ook niet mogelijk is voor iedere patiënt de patiëntvriendelijkste onderzoekapparatuur beschikbaar te hebben en iedere patiënt onmiddellijk de nieuwste medicijnen voor te schrijven.
Maaruh… met dat vraagtekens plaatsen is op zich natuurlijk niets mis!

U schreef:
“Waar doe ik dat? en waaruit blijkt dit? Uit bericht 128?

Als bericht 128 u het gevoel geeft dat ik u als een zwakbegaafd kind bij de hand wilt nemen, is dat uw verkeerde conclusie…”
Dat gevoel heb ik al langer en niet alleen bij medische kwesties. Uw opmerking om toch vooral voorzichtig te zijn met inbrekers en van wat langer geleden het advies om me dingen minder aan te trekken, omdat ik niet Atlas was…
Mijn motto is niet voor niets mijn motto en ik ben er gevoelig voor wanneer mensen me met een zekere neerbuigendheid benaderen.

U schreef:
Ik twijfel(de) namelijk (nog) geen moment aan uw medische kennis/uw vermogen om de juiste medische informatie op te kunnen zoeken.

(Medische)kennis is vrij dynamisch en je kunt niet alles weten.

Patiënten die Prednison/Corticosteroïden gebruiken krijgen van hun arts (nog steeds, naar ik begrepen heb) zelden of nooit te horen dat Prednison/Corticosteroïden o.a. hun gewrichten geniepig en bijna onmerkbaar onherstelbaar kan beschadigen en hoe dit (grotendeels) te voorkomen is…
(Mijn idee: Beter 1 keer overbodig gezegd, dan later zeer pijnlijke gewrichtsschade hebben).”
Botontkalking (osteoporose) staat gewoon op de bijsluiter bij de mogelijke ernstige bijwerkingen en wanneer de arts afzonderlijk op alle bijwerkingen van alle voorgeschreven medicijnen zou moeten wijzen, dan zou hij/zij in sommige gevallen niet meer dan twee patiënten per dag kunnen zien.
‘t Is belangrijker dat hij/zij een medicijn voorschrijft, dat die bijwerking tegengaat.

U schreef:
“Net zoals er nu nog steeds alleen Diclofenac wordt voorgeschreven en niet b.v. Arthrotec, slechts en alleen omdat dit middel iets duurder is…
(Arthrotec = Diclofenac met een “bijmengde” “maagbeschermer”).”
En ik kreeg van beide middelen maag-/darmbloedingen. Voor mij wordt geen Diclofenac, met of zonder misoprostol, meer voorgeschreven.
Maar er zijn legio mensen, die Diclofenac slikken, met resultaat en zonder noemenswaardige bijwerking, wanneer het niet langdurig wordt ingenomen.

U schreef:
“Spaink schreef daar in juli 2009 een informatieve column over:

http://www.spaink.net/2009/07/31/gevaarlijke-medicijnen/
Die heb ik destijds gelezen, zonder erop te reageren, omdat ik er toen nog niet over mee kon praten. ‘k Moest er wel aan terugdenken, toen ik een jaar later mijn ervaringen met Diclofenac (en Arthrotec) had… en daarna ook nog eens niet tegen de in het draadje genoemde maagbeschermer (Omeprazol) bleek te kunnen. Met Pantoprazol werd dit probleem opgelost…
Ieder serieus geneesmiddel heeft bijwerkingen… milde en ernstige… veel en weinig voorkomende… Wanneer je dat risico niet wilt nemen, dan zijn er genoeg homeopaten, die je met raad en daad bij willen staan… of gebedsgenezers, maar dan zit ik weer met m’n knieën (humor!).

U schreef:
“P.S.

Ben helaas niet in het bezit van humor.”
Dan mist U één van mijn drie pilaren en moet ik U sterkte wensen in dit aardse tranendal.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On July 26, 2012 @ 04:10

@ 126 Tartarus
Een verrassende reactie… U bent blijkbaar toch iets minder ‘alternatief’ dan ik dacht.
@ 128 Tartarus
Dit was een poging tot humor. En mede door risedronaatnatrium heb ik tot nu toe geen “zand” in mijn (knie)gewrichten, ondanks de dagelijkse portie Prednisolon.
Jammer, dat U mijn opmerking over een tekort aan medische kennis en intelligentie blijkbaar ook serieus neemt, gezien de inhoud van Uw bericht.
‘k Zou het prettig vinden, wanneer U mij niet benadert als een zwakbegaafd kind, dat U wel bij de hand wilt nemen, want dat begint me langzaam maar zeker een beetje te storen.

Met als (bijna) altijd
vriendelijke groet,
HenK

» Posted By HenK On July 25, 2012 @ 01:30

Die laatste zin is in het geval van Andreas H. Moritz zeker een waardevol advies.
Ik ga nog korter door de bocht en ben benieuwd wat de mening van Tartarus is over wat deze internationaal erkende kwakzalver te melden heeft.
Mijn medische kennis en intelligentie schieten duidelijk tekort om te bepalen of en wat enigszins van waarde is in dit verhaal…

Iemand zei me ooit, dat ‘op de knieën gaan’ me zou genezen.
Het enig effect was, dat ik naast vijf andere chronische aandoeningen ook nog last van m’n kniegewrichten heb gekregen…

» Posted By HenK On July 24, 2012 @ 07:53

+ achter zijn.
(‘t is laat)

» Posted By HenK On July 23, 2012 @ 07:45

@ 116 Tartarus
Jammer, dat je Mehmet Oz ‘citeert’, want zijn mening interesseert me echt niet.
Wanneer hij iets zegt, vraag ik me af welke lobby er dit keer uitspraak zit…
Maar dit absoluut terzijde, want anders dwalen we nog verder af.
Voor het overige zijn we het met elkaar eens en dat op zich is ook al bijzonder.;-)

» Posted By HenK On July 23, 2012 @ 07:44

@ Tartarus 105
“Vandaar dat o.a. (verplichte!) oudereducatie over obesitas zo snel mogelijk moet beginnen, zodat wij deze gruwelijke keus in de toekomst niet hoeven te maken!”

Misschien kunnen we beginnen met het bezoek aan het consultatiebureau en daarna de schoolarts verplicht te stellen. Hoe eerder ouders gewezen worden op overgewicht bij hun kinderen en de risico’s die dat met zich brengen, hoe beter.

Wanneer men zich houdt aan de nieuwe richtlijn http://ajn.artsennet.nl/Artikel/Richtlijn-Overgewicht-kinderen.htm
en ‘hardleerse’ ouders/verzorgers wijst op de mogelijkheid, dat hun kind(eren) eventueel (tijdelijk) uit huis geplaatst kunnen worden, omdat het gezondheidsrisico te groot is/wordt, moet er mijns inziens in ieder geval een begin kunnen worden gemaakt met het tot stand brengen en later terugdringen van kinderobesitas.

Dat redenen en drogredenen, waarom het niet lukt, zoveel en zo snel mogelijk moeten worden weggenomen, lijkt me hierbij logisch.
Maar ik blijf erbij: Het begint bij de ouders.

Verplichte educatie… uitstekend, maar ik geloof niet dat je het zo moet noemen. Maar goed, dat is een kwestie van uitvoering.

» Posted By HenK On July 23, 2012 @ 02:30

Los van alles dat er, ook door mijzelf, werd bijgehaald, zijn ‘we’ het er naar mijn mening wel over eens, dat ouders de eerstverantwoordelijken zijn voor het eet- en beweeggedrag van hun kinderen en dat, in uitzonderlijke gevallen, uithuisplaatsing mogelijk moet zijn.

Dat bij wat Van den Burg stelde niet alle oorzaken van obesitas werden genoemd en dat zijn eigen partij ‘niet vooroploopt’ bij het wegnemen van verleidingen en aanbieden van (betaalbare) sportfaciliteiten, maakt zijn boodschap op zich niet minder waar.
Ook een VVD-er kan, bij uitzondering, wel eens verstandige uitspraken doen… :-)

» Posted By HenK On July 20, 2012 @ 01:13

Karin @ 26
Ik ben met je eens dat ouders niet de enig verantwoordelijken zijn, maar het zijn en blijven naar mijn mening wel de eerstverantwoordelijken.
Dat ook politici die boven de partijen zouden moeten staan (zeker in verkiezingstijd) herkenbaar blijven in hun uitlatingen en gedrag kun je verwerpelijk vinden… maar niet verrassend.
Wanneer een ‘Van der Burg’ een halve eeuw geleden ouders had aangesproken op het “nu ben je op een leeftijd dat je ook mag roken”-gedrag van ouders en daarbij gewezen had op alle mogelijke risico’s, had dat – ook wanneer de politiek inclusief zijn partij de tabaksindustrie niet had aangepakt – wellicht toch een behoorlijke invloed gehad op hun handelen.

Los daarvan vraag ik me in dit geval af in hoeverre minder gym op school en reclame voor tussendoortjes van invloed zijn op de toename van het aantal kinderen met obesitas.
Het zal een rol spelen… maar geen grote. Op de echte oorzaken zullen inmiddels wel mensen zijn afgestudeerd… of bezig zijn af te studeren.
En aanprijzen als gezond… ‘Toevallig’ wees ik vanavond nog iemand op het feit dat melk echt niet helpt tegen osteoporose en er aantoonbaar meer heupen breken in landen waar meer melk wordt gedronken. Dat zie ik politici ook niet snel oppakken in een land waar de zuivelindustrie belangrijk is/wordt gevonden.
Maar goed, of eigenlijk niet goed, wanneer een kind van veertien meer dan vijftig kilo te zwaar is… ouders daarop worden aangesproken en een programma krijgen aangeboden om daar iets aan te doen… en bij een volgende controle blijkt daar niets mee te zijn gedaan en het kind is zelfs nog aangekomen… ben jij dan van mening dat je je daar maar bij neer moet leggen? Vrijheid, blijheid… ‘t is hun kind… ?
Of mag je dit behandelen als een kind dat ‘iets’ te vaak op de eerste hulp komt met breuken, kneuzingen en dergelijke ?
Ja maar, het kind ervaart het niet als mishandeling…
Er zijn meer voorbeelden te geven van handelingen die kinderen (in eerste instantie) niet ervaren als mishandeling, maar toch wel degelijk als zodanig worden gezien. En uiteraard volkomen terecht!

Sorry hoor, maar ik zou boos kunnen zijn op de VVD, omdat ze op andere terreinen te weinig doen om obesitas terug te dringen, maar niet op een wethouder die ouders aanspreekt op hun verantwoordelijkheid.
Het had wat mij betreft ook een SP-wethouder mogen zijn… :-)

» Posted By HenK On July 18, 2012 @ 07:24

Iedereen lijkt, om allerlei redenen, over hem heen te vallen, maar met deze zin uit zijn verhaal in het Parool kan ik het alleen maar volmondig eens zijn:
“Toch ligt de eerste verantwoordelijkheid bij de ouders. De rol van ouders bij het eet- en beweeggedrag van kinderen is cruciaal. Daarom moeten we ons niet alleen op de kinderen, maar zeker ook op de ouders richten.”

Ouders (en journalisten/columnisten) kunnen allerlei redenen opvoeren, waarom het voor hen niet eenvoudig is om het eet- en beweeggedrag van hun kinderen te veranderen, maar wanneer obesitas wordt geconstateerd en er wordt hulp aangeboden om daar verandering in te brengen, dan kun je als maatschappij niet de ogen sluiten wanneer daar niets mee gedaan wordt.

“Wanneer ouders niet genoeg doen om hun kinderen slanker te krijgen, kunnen die zelfs onder toezicht worden geplaatst.”
Ja Karin, in het belang van die kinderen, mijn belangrijkste reden, en in het belang van ‘de maatschappij’ (o.a. kosten gezondheidszorg), wellicht de belangrijkste reden voor de VVD-wethouder… maar misschien doe ik hem hiermee te kort.
Let wel, we hebben het niet over kinderen, die ‘aan de mollige kant’ zijn.

Als verstokte roker, ben ik blij met iedere maatregel die genomen wordt om het roken te ontmoedigen. Ondanks de persoonlijke nadelen. Het was mooi geweest, wanneer men maatregelen had genomen op het moment dat de gevaren van roken bekend werden en men er toen alles aan had gedaan om het eraan beginnen te ontmoedigen.
En nu is er dus een nieuw gevaar, in deze mate, voor de volksgezondheid. Moet die overheid dan weer een halve eeuw de zaak op z’n beloop laten en het aantal aan obesitas gekoppelde aandoeningen laten oplopen en het zien als een ‘natuurverschijnsel’, dat in meer landen voorkomt?
Ik vind van niet.
Moet die overheid dan niet meer doen dan ouders erop aanspreken?
Natuurlijk… maar ik blijf erbij dat ouders de eerstverantwoordelijken zijn voor door een verkeerd eet- en beweeggedrag veroorzaakte obesitas.

» Posted By HenK On July 18, 2012 @ 02:46

Dansen met een tweede lichaam

@ JPaul
Ook te zien op YouTube…
http://www.youtube.com/watch?v=GqKtbEK92bs

» Posted By HenK On July 17, 2012 @ 02:01

Hackwinkels

Maak je geen zorgen, Tartarus.
Er zijn sowieso al drie redenen waarom de kans op inbraak vrij klein is:
1. Er is zo goed als altijd iemand thuis;
2. Er is zo goed als altijd iemand wakker;
3. Er is zo goed als niets van waarde te halen…

Maar zonder gekheid, bedankt voor je (als altijd) serieuze reactie.

» Posted By HenK On July 18, 2012 @ 19:19

@39 Stoneshop
Je laatste alinea is precies, wat ik bedoelde.
Waar leer je hacken (en lockpicken) beter dan in groepsverband tussen gemotiveerde hobbyisten aan wie je zelfs op handige wijze een deelprobleem kunt voorleggen, wanneer je ergens zelf niet goed uit kunt komen.
En natuurlijk houdt iedereen zich aan de regels op plaatsen waar anderen op je vingers kijken.
De inbrekende lockpicker zal de leden van zijn lockpicking-groep niet uitnodigen wanneer hij op pad gaat… ;-)
Maar goed, aangezien iedereen plotseling alleen maar oog wil hebben voor het goede in de hackende en lockpickende mens, lijkt het me beter om me uit deze ‘discussie’ terug te trekken.

@ Tartarus
Post 38 is zichtbaar en ik heb, onder bepaalde omstandigheden, geen afkeer van geweld…

» Posted By HenK On July 17, 2012 @ 01:37

Korte opmerking:
Persoonlijk vind ik gezondheid niet tot de kleine dingen uit het leven horen… :-(

» Posted By HenK On July 16, 2012 @ 06:05

Karin @ 27
Maak je over mijn inlezen geen zorgen, Karin.
Jammer, dat je dit zinnetje blijkbaar gemist hebt…
“Nogmaals, ik zeg niet dat alle hackers en leden van lockpicking-groepen, in welk verband dan ook, criminelen zijn, maar het gaat mij te ver om ze collectief heilig te verklaren.”

En een positieve website verandert daar niets aan.
Ik ga geen voorbeelden neerzetten, maar er zijn ongetwijfeld lovende websites over… uh… Scientology te vinden.
Heb jij trouwens ook zo’n Guy Fawkes-masker? ;-)

» Posted By HenK On July 15, 2012 @ 06:47

Karin @ 17
Wanneer mensen een ‘hobby’ hebben, die hen in een machtspositie brengt/kan brengen, dan kun je nog zoveel afspraken maken, maar het blijven mensen…
Bij “daar werkt dat prima” ga je er (weer) vanuit, dat iedereen die zijn kennis misbruikt herkenbaar is of tegen de lamp loopt.
Waarbij nog komt, dat we waarschijnlijk verschillen bij wat we toelaatbaar of zelfs aan te bevelen gedrag vinden.
Wanneer je ergens binnen kunt komen en daar geen schade aanricht, dan toon je alleen maar aan dat de beveiliging niet deugt… Geen probleem.
Nu zijn er (serieus) ook mensen die het echte lockpicking als hobby hebben?
Hoe denk je, dat ik zal reageren wanneer er vannacht ineens iemand in mijn huiskamer staat en de inhoud van mijn kasten bekijkt en die persoon zegt, wanneer ik hem betrap: “Niets aan de hand, hoor. Ik ben lid van een lockpicking-groep en wil op deze wijze alleen aantonen dat jouw hang-en-sluitwerk onvoldoende is?”
Zelfs wanneer hij een keurig pasje omhoog houdt om wat hij zegt te ondersteunen… mag je er vanuit gaan, dat hij in het gunstigste geval mijn woning verlaat op een brancard.

Nogmaals, ik zeg niet dat alle hackers en leden van lockpicking-groepen, in welk verband dan ook, criminelen zijn, maar het gaat mij te ver om ze collectief heilig te verklaren.
Misschien is het zelfreinigend vermogen groter dan ik veronderstel, maar… naar mijn mening mis jij bij dit onderwerp de kritische blik, die je bij andere onderwerpen wel laat zien en romantiseer je ‘de hacker’.

» Posted By HenK On July 14, 2012 @ 02:12

@ Janus Ik was/ben/blijf van mening, dat anarchisme prachtig is… maar dat betekent niet dat ik me inmiddels niet bewust ben dat anarchisme totaal ongeschikt is voor onze diersoort. Hetzelfde geldt overigens, om andere redenen voor communisme.
En ik zou het, nogmaals, prettig vinden wanneer je niet meer zou reageren op wat ik schrijf.
Nog éénmaal een uitleg bij het citaat dat al bijna een halve eeuw mijn motto is: “Ni dieu, ni maître”.
“Ni dieu”, omdat alle bestaande religies naar mijn mening door mensen zijn verzonnen om antwoorden te kunnen geven op anders onbeantwoordbare vragen. Aangezien ik, als agnosticus, geen ‘opperwezen’ (h)erken, is er ook geen reden om me te houden aan religieuze regels.
“Ni maître”, omdat ik geen mensen (h)erken, waar ik bij voorbaat tegenop kijk. Dat betekent natuurlijk niet, dat ik niets van anderen geleerd heb. Inclusief ‘lessen’, die bijzonder waardevol waren.
En wanneer je met één zinnetje duidelijk kunt maken wat je bedoelt, zie ik geen reden om – ter voorkoming dat iemand zou denken dat je degene die je citeert vereert – met een uitgebreid verhaal hetzelfde te vertellen.
En hierna hou ik dus echt op met op je te reageren (hoe vaak heb ik dat inmiddels geschreven… Geen vraag, hoor!), want ik ben dit type ‘aanvallen’ meer dan zat.
We hadden het over hackers, niet over mijn geschiedenis hier en op het forum…

Wat mij betreft kan deze reactie door naar de afvalbak.

» Posted By HenK On July 13, 2012 @ 02:57

@ diggie Je zult mij niet zien schrijven, dat alle hackers iets slechts in de zin hebben. Ik heb alleen mijn, naar mijn mening gegronde, twijfels over het zelfreinigend vermogen binnen het hackerswereldje.
@ Klaartje Met huisregels en “hacker ethic” hou je op zich geen kwaadwilligen tegen. En ik vind het eigenlijk wel grappig, dat je mij verwijt dat ik me niet bewust zou zijn van de diversiteit die ook onder hackers (zelfs onder hackers in Hackerspaces) bestaat. Een niet onaardig voorbeeld van een jij-bak. :-)
In eerste reactie in dit draadje reageerde ik vooral op het feit dat Karin alle hackers witte hoeden opzet.
Mijn eerste zin was overigens een poging tot humor… maar dit terzijde.

» Posted By HenK On July 13, 2012 @ 02:56

Klaartje, ik was me bewust van Karin’s ‘goede kontakten in de hackerswereld’ (en het is ook niet haar eerste pro-hackers-bijdrage aan dit blog). En mijn reactie komt niet voort uit angst.
En Karin… “HenK, voor de mensen die zich in Hackerspaces hebben verenigd, geldt zeer zeker dat het slimme mensen zijn die graag samenwerken.”
Wordt daar uitgebreid op getest?
En dan kun je waarschijnlijk aan hun witte hoeden zien, dat ze zich nooit zullen inlaten met een vorm van cyber-vandalisme?

Wanneer ik aan hackers denk, dan komt steeds weer de bekende dichtregel van Lucebert boven: “Alles van waarde is weerloos”.
Er zullen altijd kinderen… en volwassenen zijn, op wie het woord ‘onverwoestbaar’ aanleiding is om serieuze pogingen tot sloop te ondernemen… en meestal met succes.
Mensen die, omdat ze zich verdiept hebben in computer-software, denken dat ze anoniem boven de wet staan. Die met vergissingen en/of bewust gegoochel mensen kapot kunnen maken en daar meestal niet voor kunnen worden aangepakt.
Dat zijn niet de bleekneuzige jongetjes, maar ook niet de Robin Hood-achtige types, die jij bij het woord hacker voor ogen krijgt…

En MishMash, die mensen zijn niet eng, maar wat ze kunnen doen en met enige regelmaat doen is dat wel.
Zelfs met mild commentaar moet je voorzichtig zijn… want er is maar één digitale sluipschutter nodig om je het (digitale) leven onmogelijk te maken…
Een ontwikkeling waar ik niet vrolijk van word…

» Posted By HenK On July 12, 2012 @ 04:10

Is dit een schreeuw om hulp van iemand wiens digitale leven in gevaar is (“wanneer deze tekst niet deze week in Het Parook verschijnt, dan weten we je site te vinden…”) of ga je er werkelijk vanuit dat voor alle hackers deze ideale schoonzoon-omschrijving geldt.

Hoogbegaafde, experimenterende, goed in groepen functionerende experts met veel verantwoordelijkheidsgevoel…
Klopt dat beeld zoveel beter dan “bleekneuzige jongetjes die zich met cola en pizza’s achter hun computer verschuilen”?

Of komen beiden voor?

» Posted By HenK On July 11, 2012 @ 03:19

Ballet klaar!

‘k Moet mezelf toch echt even corrigeren…
Na alle aandacht en een aanloop van 4 documentaires zijn 81.000 kijkers toch wat weinig om te spreken over een internationaal ‘verkoopbaar’ ballet/concept.

Wat niets afdoet aan mijn, zeg maar onze, persoonlijke bewondering voor het geheel.
‘t Is een mooie herinnering…

» Posted By HenK On July 05, 2012 @ 07:27

@22 JPaul
Eigenlijk zat de link al ‘verstopt’ onder Wilger’s naam, maarruh… graag gedaan!
Een wereldtournee zal er niet inzitten, maar het ballet of concept lijkt me wel iets voor andere landen.
Met een andere ‘Lady in red’, die ook op het juiste moment de rem weet te vinden… :-)
http://www.youtube.com/watch?v=hvkVajcnOCg

» Posted By HenK On July 04, 2012 @ 03:27

Daar mag inderdaad wel wat meer reclame voor gemaakt worden.
Een interessante site met een forum waar de Canta-rijd(st)er de vraag kwijt kan, die elders moeilijk of niet beantwoord kan worden.

Met een webmaster, die meereed in de voorstelling en dus ook daarover kan meepraten…
Canta-rijd(st)ers en -fans zijn lid van de Canta-club!
http://cantaclub.nl/

» Posted By HenK On July 04, 2012 @ 01:46

«« Back To Stats Page