Statistiek

Comments Posted By Henk

Displaying 121 To 150 Of 804 Comments

In de wolken

Geen idee of dit zo werkt, maar…

http://sincemylastcigarette.com/banners/1366898400_2_20_EUR_7.60_dark.png

Met vriendelijke groet,
HenK

» Posted By HenK On September 25, 2013 @ 01:37

Gewandeld

“Ik ben niet van de vastigheid” is de zin die bij het duidelijkst is blijven hangen. Nog steeds uitgesproken met een zekere verbazing. Je liet, na je moeder, een tweede persoon echt dichtbij komen. Je moeder, die (voor jou) zo verrassend reageerde op jouw aankondiging van het huwelijk met Chris.

Verrassend… Zoals Chris zo verrassend veel wist… over zoveel dingen mee kon praten, zonder dat het ‘wauwelen’ werd.
Erudiet… rationeel… pragmatisch… humorvol en sterk zijn woorden, die bij me boven komen.
Een (kort) eerbetoon aan Chris… dat is wat deze Wandeling moest worden en werd. Mooi, in alle opzichten.
Met vriendelijke groet,
HenK

» Posted By HenK On September 09, 2013 @ 02:02

Wandeling

Ik begrijp, dat je het eindresultaat niet vooraf te zien krijgt… laat staan, dat je er wijzigingen in aan kunt brengen. Dan moet je wel veel vertrouwen in Sander/de redactie hebben en er zijn natuurlijk ‘omroepen’ en programmamakers waarbij je minder zou hebben.
Wel spannend op deze manier. ‘k Ga zeker (mee)kijken.
Met vriendelijke groet,
HenK

» Posted By HenK On September 07, 2013 @ 12:44

Veiligheid

En ook deze column wordt aan jou ongetwijfeld omvangrijke dossier toegevoegd. Mensen die zelf nadenken en ook nog oproepen tot zelf nadenken… die ‘moet’ je natuurlijk in de gaten houden en ‘indien nodig’ monddood maken.

“Niet overdrijven, dat soort dingen gebeuren hier niet…”.
Uh… dream on over ons ‘aardse paradijsje”.
HenK.

» Posted By HenK On June 27, 2013 @ 21:39

Dik & dood

‘k Zou het dit keer niet verwijderen K., maar laten staan als voorbeeld van wat anoniem tuig meent te mogen plaatsen…
‘Anoniem tuig’, ja, want iets anders ben je niet HAATdierenbeulen. Je laatste regel maakt dat ik je vele, vele slapeloze nachten toewens… met gedachten aan katten, die jij had kunnen redden, wanneer je wat minder egocentrisch was geweest.
HAATdierenbeulen… Dat zou, mede gezien wat je de vorige keer schreef, wel eens zelfhaat kunnen zijn.

» Posted By HenK On May 19, 2015 @ 01:48

Meneer Maas wil even laten zien dat hij enige kennis van diergeneeskunde heeft…
Wanneer hij je wat langer volgde, was zijn ‘toon’ waarschijnlijk anders geweest.

» Posted By HenK On October 29, 2014 @ 02:24

Onder andere omstandigheden zou ik graag gereageerd hebben op wat anderen menen te kunnen schrijven gebaseerd op onkunde en/of onwetendheid.
‘k Zou iedereen die aan Karin’s handelen ‘conclusies’ meent te kunnen verbinden in ieder geval aanraden om te lezen wat ze op dit blog heeft geschreven over haar favoriete huisdier…

En Karin, sterkte en bedankt voor een mooi en goed doordacht afscheidsverhaal. Hij was dan weliswaar niet je favoriete reisgenoot, maar ik weet zeker dat ook de herinneringen aan Michael levend zullen blijven. Hij verdient minstens een hoofdstuk in het boek dat je over je katten gaat schrijven…
Ik hoop het ooit nog te kunnen lezen…
Met vriendelijke groet en wellicht tot schrijfs,
Henk.

» Posted By HenK On May 20, 2013 @ 13:28

Doosje

Notitie: Duidelijk aangeven waar ik tezijnertijd geheel wens te worden uitgestrooid!
As verwerkt in een tatoeage, as geperst tot diamant, as in glas, as in schilderij, as in sieraad… enzovoorts, enzovoorts… ‘t is ‘leuke handel’.

Vrijheid, blijheid, maar dat gun ik ook mijn as…

» Posted By HenK On April 18, 2013 @ 03:48

Korting

@Tartarus
U schreef:”Verder hecht ik ook aan persoonlijke vrijheden; als iemand met roken zijn gezondheid wenst te vernietigen moet hij/of zijn dat gewoon helemaal zelf uitmaken.”
Vrijheid blijheid, dus u mag het op deze manier formuleren. Maar dit zijn wel de woorden van iemand, die geen benul heeft of wil hebben van wat een verslaving inhoudt voor mensen die daar genetisch minder gemakkelijk vanaf komen en/of die hun verslaving nodig hebben om, letterlijk, te overleven.

Waarom begint een mens eraan?
Eind vijftiger jaren van de vorige eeuw…
“Het is geen man, die niet roken kan”.
“Blijf kalm, neem een Dr Dushkind”.
‘Iedereen’ rookte (overheden wisten van de gevaren, maar hielden zich stil) en dat beeld werd overal verspreid. Roken kostte, ook verhoudingsgewijs, niet zoveel… een gulden per pakje en wie Silky wilde roken kon voor 50 cent terecht (hoe het mogelijk was, weet ik niet…).
En temeer daar je overal mocht roken, werd er ook veel gerookt… vooral ook door shag-rokers. Het begrip kettingroker ontstond niet in de zeventiger jaren.

En nu is de roker een paria geworden… een domoor die zich blootstelt aan de gevaren van een verslaving… of een slappeling die zijn verslaving niet kan overwinnen.
En vooral mensen die zo goed als probleemloos konden stoppen, voelen en tonen zich superieur… “Ik gooide m’n laatste pakje in zee en dat was dat…”.
Of “wie eenmaal iemand aan longkanker heeft zien sterven, rookt nooit meer”.

Allemaal voorbijgaand aan het feit dat het voor een deel van de rokers op dit moment nog letterlijk onmogelijk is om hun verslaving achter zich te laten.
Nicotine-verslaving is heel wat serieuzer dan veel mensen denken en de sigaretten-industrie heeft ook nog haar best gedaan door wat ingrediënten aan hun producten toe te voegen.

Stoppen zit er voor mij niet in… maar ik laat me door niemand een “eigen schuld, dikke bult”-etiket opplakken.
Een dankwoord voor meer dan vijftig jaar extra belasting betalen, verwacht ik niet, maar iets meer begrip zou mooi zijn…

En oh ja, longartsen die in de publiciteit net doen alsog alle luchtwegaandoeningen door roken worden veroorzaakt, moeten wat mij betreft een herscholingscursus volgen… maar dit terzijde.

» Posted By HenK On March 23, 2013 @ 07:13

Wanneer solidariteit een vergeten begrip wordt en ziektekostenverzekeraars gaan bepalen hoe ik dien te leven, weet ik wel een maatregel waarmee de zorgkosten flink naar beneden kunnen worden bijgesteld: Versoepel de euthanasiewetgeving, waardoor iedereen die weg wil zonder al te veel problemen weg kan.

‘t Is natuurlijk even wennen, al die mensen die plotseling uit beeld verdwijnen, maar je moet wat over hebben voor een gezonde economie.

Iedere overeenkomst met eerdere systemen berust uiteraard op toeval.

PS Door het beschikbaar komen van chirurgen, die omgeschoold kunnen worden tot cosmetisch chirurg, wordt Nederland niet alleen jonger maar ook nog mooier.

“Op tijd uitstappen… een daad van liefde”.
Neem contact op met uw huisarts of het Landelijk Euthanasie Centrum voor uitgebreide informatie.

» Posted By HenK On March 21, 2013 @ 07:26

Dwang

@ 11 JPaul
“Geld dat stom is, maakt recht wat krom is, en slim wat dom is.”
Tikje cynisch misschien, maar uiteindelijk is iedereen te koop en verschilt alleen de ‘prijs’.

Over geld gesproken… Zou het invoeren van het Zweedse systeem geen stiekeme methode zijn om via het beboeten van de prostituanten weer wat geld binnen te halen om het gat in de politie-begroting te dichten? ;-)

» Posted By HenK On March 01, 2013 @ 03:47

Ondanks dat er veel aandacht aan is besteed, wordt er nog steeds veel confectie onder mensonterende omstandigheden geproduceerd in dubieuze naaiateliers. En niet alleen in Aziatische en Afrikaanse landen…
Omdat het niet lukt om de (voornamelijk) vrouwen betere arbeid(somstandigheden) aan te bieden en/of de exploitanten van de ‘sweatshops’ aan te pakken, besluit de regering niet om de verkoop van onduidelijk geproduceerde confectie te verbieden, maar om hen die de kleding kopen strafbaar te stellen.

Waarna iedereen in zelfgebreide truien of van een certificaat voorziene maatkleding rond gaat lopen… of richting België, Duitsland, Thailand of een ander land vertrekt om daar… wat t-shirts en een nieuwe spijkerbroek te kopen.

Ik ben met JPaul eens dat er op zich weinig mis is met het vak, mits criminaliteit en misstanden – zoals iedere vorm van dwang – buiten de deur worden gehouden. Kun je je bij wie zijn/haar hersens ‘verhuurt’ trouwens niet vaker afvragen of dat ethisch wel in orde is… ?

» Posted By HenK On March 01, 2013 @ 02:13

De weelderige en de weduwe

“Meer dan dertig jaar waren we hartsvriendinnen” maakt alles wat je verder schrijft logisch en vooral ook mooi….
Wat was ook alweer het achtste ‘tegendraadse advies’ in je column in de laatste uitzending van De Praktijk:
“En voor wie weet dat-ie binnenkort doodgaat: tijd besteden aan uzelf en aan uw geliefden is belangrijker dan tijd besteden aan uw artsen en uw therapieën.”

Het laatste hoofdstuk van jullie gezamenlijke herinneringen is geschreven en jullie hebben er een mooi hoofdstuk van gemaakt… met humor en warmte. Het zal ongetwijfeld één van je lievelingsboeken worden…
Nogmaals sterkte in deze periode!
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On February 14, 2013 @ 03:02

Dag schat

Sterkte bij de drukte van nu en nog meer sterkte bij de leegte, die je daarna gaat voelen, na meer dan vier maanden naar deze dag toeleven.
Bewaar en koester alle mooie herinneringen… gun jezelf verdriet, stilte en rust.
Gun jezelf tijd.

Toosten op een prachtig leven… mooi, maar jij moet wel verder zonder haar… en moet je eigen weg kiezen.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On February 10, 2013 @ 04:46

Koningin m/v

“Een koningin is niet hetzelfde als een koning”.
En niet iedere koningin is hetzelfde…
Wat zei Churchill ook alweer over Wilhelmina ? “The only real man among the governments-in-exile in London”. En was het niet dezelfde Wilhelmina, die het parlement wel wilde afschaffen…

Is Willem-Alexander ‘mannelijker’ dan zijn overgrootmoeder? Is hij ‘mannelijker’ dan zijn moeder?
Los van uiterlijke kenmerken… is hij ‘mannelijker’ dan Máxima of wordt zij in de praktijk de vijfde achtereenvolgende vrouw op de troon?

Echt veel zorgen maak ik hierover niet. De beginjaren van de vorige Willem Alexander, ‘de waterheld van het Loo’ :-), liggen pakweg 160 jaar achter ons en de ruimte en kansen om ‘de macht te grijpen’ zijn nagenoeg afwezig.
Nederland staat wel achter Oranje, maar niet achter een Oranje-dictatuur.

Verder blijf ik (met velen) in een, gelukkig figuurlijke, spagaat: Ik ben tegen erfopvolging, maar voor het Oranje-huis, zoals het zich gedurende mijn leven getoond heeft…
Leve de Koningin! ;-)

» Posted By HenK On February 02, 2013 @ 04:59

Ethiek

Leuk, zo’n metafoor met een keurige passant, die eerst aanbelt en daarna de sleutelbos, met een net briefje, in je brievenbus deponeert.
Ik heb er ook één… Je wordt ‘s nachts wakker… je ziet dat het licht in een andere kamer wordt aangedaan en hoort iemand rondlopen. Aangezien je mobieltje ook in die ander kamer ligt en je niet bang ben aangelegd, besluit je, ‘gewapend’ met een hockeystick de confrontatie aan te gaan…
Verrassing… in de andere kamer zit een jongeman met een koffertje, die zegt geen kwaad in de zin te hebben… integendeel, hij is bij je naar binnengekomen om je te wijzen op het feit, dat jouw normale deurslot je onvoldoende beveiligd tegen inbrekers en dat hij je, als lid van lockpickers-club eventueel graag wil adviseren bij het kiezen van afdoende beveiliging.

Ben je dan blij met die waarschuwing of heb je toch de bijna onbedwingbare neiging om de ‘keurige’ adviseur kennis te laten maken met de hockeystick?

Hackers en lockpickers… voor de één alleen maar keurige lieden die het beste met iedereen voorhebben… voor de ander types die je liever niet over de vloer hebt… maar daarover hadden ‘we’ het ook al eerder onder deze column http://www.spaink.net/2012/07/10/hackwinkels/#comments

Geen enkele computer, geen enkel huis is gegarandeerd 100% inbreker-proof en dat heeft weinig te maken met in het slot achtergelaten sleutels, maar met mensen die er hun hobby of hun ‘werk’ van gemaakt hebben om dat aan te tonen.

Geen moreel oordeel over goedwillende hackers en lockpickers, maar ik word er liever niet dan wel mee geconfronteerd. Want ook hierbij geldt dat de ‘slechten’ niet altijd zwarte hoeden dragen of maskers en gestreepte shirts met een nummer en ook de gelegenheid de dief kan maken…

» Posted By HenK On January 17, 2013 @ 02:56

Tegenterreur

En om nog wat meer in te lezen… http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/21/king-obama-drones-militarism-sanctions-iran?CMP=twt_gu
Arguing that “we must drone-bomb people in order to stop terrorism” is the equivalent of arguing that “we must continue to smoke cigarettes in order to stop lung cancer”. As ample evidence proves, the so-called “solution” to Terrorism – endless violence and killing – is actually its primary cause. As the Yemeni blogger Noon Arabia put it this weekend after a series of multiple drones strikes on her country: “For those arguing effectiveness of drones, let me explain: civilians killed => animosity towards US = Qaeda members increase = Vicious [circle]!”

Het wachten is op een volgende 9/11… of ook ‘iets’ met drones… :-(

» Posted By HenK On January 23, 2013 @ 04:50

Een andere aanrader op filmgebied: Charlie Wilson’s War (2007).

En met de verwijzing naar “Inside Job” begin je een beetje op Cato de Oude te lijken. De documentaire geeft een aardig beeld van wat er mis ging in de financiële wereld en wat geld met mensen kan doen. Maar om ‘m een bij ieder onderwerp te bekijken… Nee, zo goed vond ik ‘m ook weer niet.
Misschien is mijn IQ te laag.

Maar knap, dat je door een beetje in te lezen weet “wat er nu werkelijk feitelijk speelt”. Vooral dat in vet zetten van “werkelijk” maakt het overtuigend.

“Deze column is zo “krom” dat het merkwaardig is dat als je het nieuws volgt niet opmerkt dat dingen niet kloppen/deels onwaar zijn.”
Dit ben ik dus niet met je eens. Ik vond de column vooral incompleet, vandaar dat ik er @4 een (naar mijn mening) interessante link aan toevoegde voor wie er iets meer over wil lezen.

Dat bij geheimhouding bedoeld wordt geheimhouding vooraf is voor ieder weldenkend mens duidelijk… een argument “Een enkele drone-aanval kost snel vele miljoenen dollars en daardoor al is het vermoorden van onschuldige mensen totaal onlogisch” is, op z’n minst, krom en bij “De kans op collaterale schade bij een drone-aanval is trouwens bijna altijd vele male kleiner dan bij een bemand gevechtsvliegtuig”, denk ik “bijna altijd” wordt geen “altijd” wanneer het vet neerzet.
Drones zijn verhoudingsgewijs goedkoop en worden steeds goedkoper en er vallen geen slachtoffers aan de kant van de partij die ze inzet.

Ik herhaal de woorden van Peter Singer:
” I think of where the airplane was at the start of World War I: at first it was unarmed and limited to a handful of countries….Then it was armed and everywhere. That is the path we’re on.”
Een trieste ontwikkeling en ik ben het dan ook eens met Karin’s slotregel:
“Drones doden meer dan mensen. Ze ondermijnen elke moraal.”

» Posted By HenK On January 23, 2013 @ 02:55

Uit het interessante rapport “Living Under Drones: Death, Injury and Trauma to Civilians from US Drone Practices in Pakistan” van de Stanford University en de New York University School of Law ( http://livingunderdrones.org/report/ ):

“According to the US Government Accountability Office (GAO), “at least 76 countries” have acquired UAVs,[770] including China, Pakistan, Russia, and India.[771] China alone has 25 types of systems currently in development; [772] Iran, whose arsenal includes the “Ambassador of Death,”[773] is developing a drone with a range of more than 600 miles.[774] Recently, in an unconfirmed report, it was alleged that Israel used a drone to strike and kill in the territory of Egypt.[775] Reportedly, Iran has supplied the Assad regime with drones, which it has apparently already employed to conduct surveillance on the opposition.[776] Non-state organizations like Hezbollah have also entered the fray, reportedly deploying an Iranian-designed drone;[777] the Free Syria Army also reportedly recently built a small armed drone.[778] The GAO recently warned that “[t]he United States likely faces increasing risks as additional countries of concern and terrorist organizations acquire UAV technology.”[779] As Peter Singer of the Brookings Institution has observed:

I think of where the airplane was at the start of World War I: at first it was unarmed and limited to a handful of countries….Then it was armed and everywhere. That is the path we’re on.[780]”

En Obama… tsja…
“When President Bush left office in January 2009, the US had carried out at least 45 drone strikes according to the New America Foundation, or 52 according to The Bureau of Investigative Journalism (TBIJ), inside Pakistan.[48] Since then, President Obama has reportedly carried out more than five times that number: 292 strikes in just over three and a half years.[49] This dramatic escalation in the US use of drones to carry out targeted killings has brought with it escalating tensions between the US and Pakistan, as well as continued questions about the efficacy and accuracy of such strikes.[50]”

Het verschil met ‘sommige andere landen’ is, dat er in de USA wel over gerapporteerd en gediscussiëerd kan/mag/zal worden op ieder niveau.
Maar veel invloed heeft dat verder niet… Het is een internationale ontwikkeling en de USA ‘moeten’ leidend blijven op dit terrein… of dacht iemand dat de wapenwedloop echt was afgelopen?

» Posted By HenK On January 13, 2013 @ 04:28

Verlichting

Hartveroverend oplichtende ogen en een door haar gepland kerstdiner.
Goed opslaan bij je verzameling mooie herinneringen, Karin. De verzameling, die maakt dat je meer aankunt dan je denkt.

Ik wens jullie het mooist mogelijke afscheid toe, zodat ook dat op termijn een plaats kan krijgen in eerdergenoemde verzameling.
En uiteraard sterkte op de moelijke momenten…

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On December 25, 2012 @ 05:20

Wie volgt?

Memento mori… tsja…
Sterkte bij het een plaats geven van de dood van Jeroen.
En nog veel meer kracht en (be)rust(ing) toegewenst bij het afscheid nemen van een “allerliefste intimus”…

» Posted By HenK On December 07, 2012 @ 01:40

Tijd

‘k Moet hierbij aan een ‘versje’ van Toon denken…
‘n Beetje

Sterven doe je niet ineens,
maar af en toe ‘n beetje
en alle beetjes die je stierf,
‘t is vreemd, maar die vergeet je,
het is je dikwijls zelfs ontgaan,
je zegt ik ben wat moe,
maar op ‘n keer dan ben je aan
je laatste eindje toe

Je column is (uiteraard, met vier serieuze chronische aandoeningen) herkenbaar en toch is/lijkt het niet altijd een kwestie van inleveren.
Soms is/lijkt de menselijke geest sterker dan het lichaam en doe je plotseling dingen waarvan je dacht, dat je nooit meer zou doen, nooit meer mee zou maken.
Momenten die je aan je kostbaarste bezit, je verzameling mooie herinneringen, kunt toevoegen.

Lang geleden zette ik op een nieuwjaarskaart de volgende tekst:
Loslaten

Terwijl de 24-uurs economie oprukt
en alles sneller moet en gaat,
natuurrampen, oorlogen en aanslagen
ons laten geloven dat we terechtgekomen zijn
op de glijbaan naar het einde der tijden…
en ziektes en ongelukken
dit beeld nog eens lijken te bevestigen

zie je plotseling een bloem
tussen het grauwe beton,
ruik je in een winkelstraat
de geur van versgebakken brood,
hoor je drie maten eeuwigheid
in een verder muziekloze compositie
of ontdek je tussen nietszeggende kennissen
een echte vriend of vriendin.

Wanneer je de grote lijnen durft los te laten
zul je je blijven verbazen
over de pracht in het kleine.

Het heeft even geduurd om me datgene wat ik zelf schreef enigszins eigen te maken. Maar… geduld is inderdaad een buitengewoon schone zaak.
Namasté,
Henk.

» Posted By HenK On December 31, 2012 @ 02:36

Censuur door Viva

Er staan wel een hoop spelfouten in je mailtjes, Sjaak. En grappig genoeg ook veel fouten en hetzelfde steenkolen-engels in het antwoord van Susan Veenhoff.
En je lijkt te bedelen om 600.000 euro voor onderzoek ?
Is dit een grap of ben je een oplichter ?

» Posted By Henk On October 21, 2012 @ 19:49

Druk op de knop

@Spaink: Ik weet niet inderdaad niet hoe het toegaat bij het tellen, maar ik heb een vriend die het ook regelmatig doet, dus ik zal hem er eens uitgebreid naar vragen. Op basis van wat jij beschrijft ben ik er nog niet helemaal gerust op. Alleen als (minimaal) 2 mensen van ideologisch behoorlijk verschillende partijen tegelijk zouden tellen of na elkaar dezelfde biljetten zou ik er redelijk vertrouwen in hebben.

@Janus: Over dat elkaar in evenwicht houden had ik ook zitten denken, maar ik denk dat dat tellers van bepaalde partijen (PVV?) sneller zullen frauderen dan die van andere (Groen Links, SP).

» Posted By Henk On September 18, 2012 @ 22:46

Wat mij schrik aanjaagt, is dat mensen zo naief zijn dat ze denken dat alle stemmentellers eerlijk zijn. Ik weet niet hoe het bij het tellen toegaat, maar dezelfde stembiljetten zouden op zijn minst door 2 mensen van totaal verschillende partijen geteld moeten worden om stemfraude te voorkomen. Want ik ben er van overtuigd dat als maar 1 persoon een stapel stembiljetten controleert, tientallen procenten van de tellers de aantallen ombuigen ten gunste van de partij van hun politieke voorkeur. Wat dat betreft zijn Nederlanders geen haar beter dan tellers in de 1e de beste bananenrepubliek.

» Posted By Henk On September 18, 2012 @ 19:28

Boudewijn

Sterkte bij het een plaats geven van zijn overlijden, Karin.
En na een beetje te hebben gelezen over de man die hij was, kan ik me je dubbele gevoel goed voorstellen.
Hij hoeft niets meer in te leveren…

Een link naar deze fotoreportage ‘moet’ ik hieraan toevoegen…
Anti Scientology Demo
“As observed by bogie”
http://bogie.home.xs4all.nl/demo/demo01.html

» Posted By HenK On September 07, 2012 @ 06:07

Winnaars

@ 38 JPaul
Nu ik hier toch nog zit…
Dit herinnert mij aan een gedicht van Willem Wilmink, dat ik nog even met je wil delen:
Allerzielen

Soms loopt er door een drukke straat
ineens een oude kameraad
of reisgenoot.
Je weet zodra je hem begroet:
het kan niet dat ik hem ontmoet,
want hij is dood.

Eerst ben je nog een tijd verbaasd
omdat die levende toch haast
die dode was.
Heb je de zaak dan afgedaan,
dan komt er weer zo’n dode aan,
met flinke pas.

Thuis van het dodencarnaval
zie je de spiegel in de hal,
je schrik is groot:
die man daar in het spiegelglas,
met die bekende regenjas,
was die niet dood ?

Wilmink… ook alweer meer dan zeven jaar…
Het ga je goed.

» Posted By HenK On September 08, 2012 @ 08:24

@22 Tartarus
“Mijn visie: Als ik goed kijk en luister naar Rutte dan is de verstandhouding met Wilders niet/nauwelijks veranderd en doet Rutte voor de Bühne verontwaardigd over PVV-wegloper Wilders.”
De enige reden, waarom Rutte de PVV niet uitsluit, is, mijns inziens (als zwetsende loser), dat hij die mogelijkheid bij komende coalitie-besprekingen ‘boven de markt’ kan laten hangen.
Het versterkt z’n positie wanneer hij de verkiezing wint. En mocht Diederik Samsom winnen, dan is er met de PVV wellicht toch een meerderheid mogelijk zonder PvdA.
Het uiteindelijke doel is een zo groot mogelijk deel van je partij-programma realiseren en hoe sterker je positie (met alternatieven) hoe minder compromissen.

Lodewijk Asscher speelt ook een rol in het politieke spel.
Hij hoopt met het angstbeeld van een herhaling van het kabinet Rutte I, waar rechts Nederland de vingers bij af kon likken, nog wat kiezers weg te trekken bij (o.a.) de SP en misschien zelfs wat mensen over te halen, die eerst niet van plan waren naar de stembus te gaan.

Vanuit de onderste regionen van de samenleving,
Henk

PS Janus, van mij mag je de andere helft van de berichten ook schrijven, want ik heb geen zin meer om bij iedere reactie op anderen door ‘de luis in mijn pels’ (zoals je jezelf graag ziet) in mijn nek te worden gesprongen.

» Posted By HenK On September 08, 2012 @ 02:16

1994-2002 De jaren, dat de (economische) zon scheen en het dak gerepareerd had moeten worden (staatsschuld: 1994 Euro 218 miljard, 2002 Euro 235 miljard).
De jaren in de aanloop naar de Euro, wie herinnert zich niet de immer lachende Zalm bij een flappentap…
Dezelfde Zalm, die op 31 mei 2000 over het toelaten van Griekenland tot de eurozone zei: ‘De prestaties van Griekenland zijn buitengewoon indrukwekkend. In 1993 was er een begrotingstekort van 13 procent en dat is nu teruggebracht, en dan spreken wij over realisaties en niet over voornemens, tot 1,5 procent.’
Tsja… wanneer resultaten te mooi lijken om waar te zijn… dan zijn ze dat meestal ook.
“Achteraf is alles gemakkelijk…”.
“Anderen namen het ook aan…”.
De heren Kok en Zalm hebben na 2002 vooral heel goed voor zichzelf gezorgd.

Maar goed… andere tijden, andere partij-programma’s en Rutte, Samsom en Pechtold waren toen politiek nog niet/nauwelijks in beeld.
Ennuh… Paars I was natuurlijk wel het laatste kabinet dat de rit volledig uitzat (dat zou je positief kunnen noemen). :-)

» Posted By HenK On September 06, 2012 @ 06:30

@ Tartarus, 8
Mijn glazen bol (de kristallen heb ik helaas moeten verkopen :-) ) zegt iets anders.
Uitgaand van de recentste peiling van Ipsos Synovate halen PvdA (32), SP (22) en PVV (20) gezamenlijk 74 zetels, wat zou betekenen dat, wanneer Rutte wint en een meerderheidscoalitie wil, hij tenminste één van deze drie partijen zou moeten ‘overhalen’ om onderdeel uit te maken van zijn regering.
SP en PVV lijken mij dan geen eerste keus. De SP is ‘te links’ en de PVV te onbetrouwbaar. D’66 erbij en Paars III is geboren.
Wie herinnert zich uiteindelijk nog de puinhopen van acht jaar Paars (‘k was/ben absoluut geen Fortunist, maar Pim’s analyse is het herlezen waard).

Dat Rutte op dit moment de kans op Paars III uiterst klein noemt, zegt meer iets over hoe hij de coalitie-bespreking ingaat, dan iets anders.

En wat wanneer Samsom de verkiezing wint?
Een linkse coalitie… haalt zo goed als zeker geen meerderheid en wie wil aanschuiven bij een coalitie waar zowel PvdA als SP zitten?
Blijven als grote(re) partijen over: PVV en VVD.
D’66 erbij en Paars III is geboren… h’m, dat schreef ik eerder.

‘k Zou willen dat het anders was, maar zie dat toch als uitkomst van deze ‘wedstrijd’.

Maarruh… er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, vanavond weer een debat… en ‘de enige peiling die telt, vindt plaats op 12 september…’.
Hoop verloren, al verloren.
Hup Emile, NU SP!

» Posted By HenK On September 06, 2012 @ 03:30

«« Back To Stats Page