Statistiek

Comments Posted By Henk

Displaying 781 To 802 Of 802 Comments

Zwart gat

“Het zou ook de herfst kunnen zijn, de herfst is nooit mijn seizoen geweest.”

Alhoewel een psycholoog naar mijn onbescheiden mening voor de hand liggender zou zijn, lijkt me een afspraak met een bevriende psychiater ook geen slecht idee.

Ieder mens heeft een ‘breekpunt’ en na wat jij achterelkaar voor je kiezen hebt gekregen (en daarbij ook nog eens de herfst) zou bijpraten met een goede professional je kunnen helpen bij het weer op de rails komen.
Praten, zeker in eerste instantie, omdat weer andere medicijnen weer andere bijwerkingen geven en ik ook het gevoel heb dat de kans op die bijwerkingen wel eens extra groot kunnen zijn.

En dan zo maar een idee… Je hebt ook bij het Alziend Oog nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk schrijven voor je is. Waarom niet geprobeerd om in plaats van in het donker tv kijken eens een gedicht te schrijven ? Of iets anders… Minder inspannend, omdat er (ook van jezelf) geen druk achter zit. Misschien helpt het bij het langzaam weer opbouwen, waar je jezelf -‘ik kan me dat niet veroorloven’- te weinig tijd voor geeft.

De diagnose van Henk2 is op zich ook niet slecht, maar A.A.A.D.D. ontstaat gelijdelijker… (leuk omschreven, trouwens). :)

» Posted By Henk On November 16, 2006 @ 21:11

Het alziend oog, 12 november 2006: ‘De kracht van kwetsbaarheid’

Het kritisch kijken naar “Het Alziend Oog” gaf mij (ons) niet het gevoel te kijken naar een slachtoffer van de bijverschijnselen van een geneesmiddel.
De depressie (of depressieve gevoelens) worden veroorzaakt door de kanker, niet door Herceptin. Eigenlijk zei je dat zelf ook al.
Je hebt moeite om uit de, naar Kluun, kankerzone te komen en dat lijkt me op zich niet vreemd.
De MS-zone…
de hersenbloeding-zone…
de kanker-zone…
Ik ben een leek, maar het lijkt me niet vreemd dat accepteren en aanpassen steeds meer moeite kost. Moeite… en tijd.
Als er al sprake is van een depressie lijkt het me geen depressie die voortkomt uit biochemische oorzaken.
Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik verwacht niet dat het stoppen met Herceptin biochemisch zal leiden tot een beter gevoel.
Ik verwacht en hoop wel dat je je om andere redenen beter zult gaan voelen.
Je had het bij het interview over het invreten in onderwerpen, die je zag als huizen waar je je kon oriënteren.
Uit eigen ervaring weet ik dat je dat beeld kunt bijstellen tot éé huis… met één kamer waarbinnen je los kunt komen van alles wat je denken bemoeilijkt.
Je eigen ziekte-vrije zone, waar je, gevoelsmatig, kunt kijken zonder bekeken te worden.

Wees vriendelijk voor jezelf (dit schreef ik je eerder), gun jezelf tijd en blijf zelf nadenken, want dat kun je.
Stoppen met Herceptin vanwege de depressieve gevoelens ?
Er zijn meer redenen om een vraagteken te zetten achter dit geneesmiddel… maar iedereen (ook Sjaak) mag daar zijn/haar eigen waarde aan toekennen.

Nogmaals, volgens ons was de Karin van vanmiddag dezelfde Karin die we eerder zagen. Met ander haar, maar da’s een ander verhaal.
Het ga je zo goed als mogelijk K.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By Henk On November 13, 2006 @ 18:47

Bedankt voor de tip !
Ik hoop (en verwacht) nog steeds dezelfde Karin te zien… scherp en strijdbaar. Zoals de Karin in ‘Het zwarte schaap’… en de Karin in ‘De leugen regeert’.
Mocht dat niet zo zijn dan zal ik dat eerlijk melden… (voor wat ons oordeel waard is).
Sterkte trouwens, want het lijkt me hoe dan ook inspannend/vermoeiend om aan een live programma mee te werken.

» Posted By Henk On November 12, 2006 @ 18:45

Calculerende patiënt

Sjaak, 4 november 2006:
“Zeker heeft iedereen, ook Henk, gelijk dat iedereen zijn eigen interpretatie van de dingen kan en mag hebben, en daar ook eigen keuzes aan mag verbinden. Dat is allemaal juist.”
“Verder wil ik er voorlopig niets meer over zeggen. Heb het gewoon veels te druk.”

Sjaak, 5 november 2006:
“Wil mij er nu verder echt buiten houden. U heeft geen idee wat er 15 jaar geleden op leukemie-afdeling, en daarna, gebeurt is met betrokken mensen.”

Probeer het ergens anders.
Het ga je goed, Sjaak.
Klein advies, probeer, wanneer je serieus wilt worden genomen, wat minder taalfouten te maken (vooral bij voltooid deelwoorden gaat het meestal mis) en wat meer te schrijven vanuit je eigen ervaring. Uit wetenschappelijke tijdschriften overgenomen percentages en bedragen zijn niet altijd doorslaggevend bij de keuzes van individuen.

Karin was al eerder verstandig. Ik reageer hierna ook niet meer op je.

» Posted By Henk On November 06, 2006 @ 22:13

‘Dóórgaan, KSPAINK, en ophouden te zeiken over dat zogenaamde ‘ik’ en daar iedereen gek mee lopen te maken.’ Ophouden te zeiken ?

Karin IS schrijfster/columniste en daarnaast ervaringsdeskundige (van inmiddels wel wat veel ernstige gezondheidsproblemen). Soms schreef/schrijft zij als toeschouwster over van alles en nog wat, soms schreef/schrijft zij over persoonlijke ervaringen. Deze column valt duidelijk onder de tweede categorie. Karin schrijft, heel openhartig, over wat zij ervaart. Sommigen herkennen het, anderen niet, maar ik zie niet in waarom zij niet zou mogen schrijven over wat zij meemaakt, over haar gedachten. Vrij naar The Animals van lang geleden: ‘It’s her life and she does what she wants’.

Gelukkig zijn er artsen, ook gerespecteerde oncologen, die weten dat hun plaats niet boven maar naast de patiënt is. Artsen die luisteren. Artsen die een zelfdenkende patiënt niet zien als een persoonlijke nederlaag. Artsen die weten wanneer zij een stapje achteruit moeten doen… om daarna alles te doen om een patiënt zo goed mogelijk te ondersteunen bij de eventuele gevolgen van zijn keuze.

Karin schrijft nergens dat Herceptin vaak of regelmatig zou leiden tot depressies. Karin raadt absoluut niemand aan om Herceptin af te wijzen. Ze noemt zelfs niet de grotere kans op hartklachten bij het gebruik van Herceptin, omdat de receptor Her-2-Neu waarschijnlijk toch niet specifiek is voor borstkankercellen, maar ook voor zou kunnen komen op spiercellen in het hart (gecombineerd met taxotere zou dat risico kleiner zijn). Nee, zij schrijft over haar eigen, persoonlijke ervaringen. Haar eigen, persoonlijke overwegingen..

Zoals zij eerder schreef over wat voor haar een menswaardig bestaan is.
Niet iedereen ziet het zo lang mogelijk rekken van het fysieke bestaan als belangrijkste doel in het leven. En ook waar het bijwerkingen betreft… wat bij de één mild is, wat de één mild noemt, is bij/voor de ander een hel.

Niet iedereen denkt even gemakkelijk over het opgeven van zijn/haar ‘ik’. De één kiest voor de wonderen die verricht worden in de privé-kliniek ‘De laatste strohalm’, de ander vindt het op een gegeven moment wel mooi geweest. Als het weloverwogen, niet te sterk door derden beïnvloede keuzes zijn ? Vrijheid, blijheid… (het klinkt wat wrang in dit verband, maar wie nadenkt weet wat ik bedoel).

» Posted By Henk On November 04, 2006 @ 22:11

Exit H&H

Gelukkig heb je nog ‘genoeg hoofd’ om over dit soort beslissingen zelf na te denken en een onderbouwde keuze te maken.
En gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel meer artsen die respect hebben voor eigen keuzes. Er is geen universele definitie voor ‘menswaardig’ en zelfs de persoonlijke mag/kan dagelijks worden bijgesteld.

Ik hoop dat je snel je hele hoofd weer terug hebt.
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By Henk On October 27, 2006 @ 18:15

Kanker in je kop

strak strak in me trainingspakpak kijk ‘ns hoe ik hak hak…

» Posted By henk On September 29, 2011 @ 13:26

Ik wil… ik wil… ik moet… ik moet… ik mag niet… ik mag niet…
Alles moet weer bij het oude.

Vergeet het maar !
Het wordt langzamerhand wel wat veel (eufemisme, maar ik vind je eenmaal niet zielig), maar je zult opnieuw de weg moeten vinden. Als iemand die door een tsunami is meegesleurd en in een onbekende omgeving op een strand is gegooid… na eerdere ervaringen met een tornado…
Tot het moment dat je de weg jouw weg gemaakt hebt, zul je blijven schrijven over de tsunami.
Wat jij dom lanterfanten en tutten noemt, zou je ook kunnen zien als heroriëntatie.
Gewoon -“WAT NOU GEWOON !?!”- blijven doorlopen, Karin.
Ik weet zeker dat je ouders ook gelukkig en trots zijn geweest toen jij je eerste stapjes deed en in zeker opzicht doe je dat nu opnieuw.
Gun jezelf tijd en wees zeker niet boos op jezelf.

Ik mag… ik mag… ik mag…

» Posted By Henk On October 16, 2006 @ 17:36

De eerste lading herceptin

‘Ergens’ las ik in een serieus blad:
“Eind vorig jaar werd wel bekend dat de kans op hartklachten lager is als Herceptin wordt gegeven samen met het antikankermiddel taxotere”.
Doe ermee, wat je ermee wilt doen.

En sterkte de komende dagen !

Groet,
Henk.

» Posted By Henk On October 06, 2006 @ 16:45

Wonderlijk

Oncoloog, neuroloog…
Temeer daar er, zoals je schrijft, weinig kennis is over de combinatie ms en herceptin, neem ik aan dat er zo nu en dan ook even een cardioloog ‘meekijkt’.
Voor de rest: Gefeliciteerd met je houding !
Positief denken leidt mijn inziens niet tot wonderen… maar kwaad kan het zeker niet!

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By Henk On September 29, 2006 @ 07:32

De leugens na 9/11

PATS !
Die staat er weer !
Los van het feit dat ik het eens ben met de inhoud (dat helpt wel natuurlijk ;) ), deed het me plezier je weer op deze manier te zien schrijven.

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By Henk On September 20, 2006 @ 22:40

ISOC award

‘Never a dull moment…’.
Maar wel prachtig getimed, deze uitreiking… Gefeliciteerd !
Moge er nog veel boeken en prijzen volgen, Karin !

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By Henk On September 14, 2006 @ 06:45

De pruikentijd is aangebroken

Voor iedere stemming een andere pruik… tot en met een bokkenpruik… ;)

Zonder gekheid, gefeliciteerd met je “ik word weer normaler, ik word weer beter” en met alle ontwikkelingen.
Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By Henk On September 12, 2006 @ 06:35

Uit de diepvries

Raar misschien, maar vooral met het feit dat er in je hoofd en leven weer ruimte komt voor andere onderwerpen wil ik je (een beetje bij voorbaat) feliciteren. ‘Gelukkig’ zijn er nog meer dan voldoende onderwerpen blijven liggen waar je je over kunt opwinden, waar je over kunt schrijven…

Sterkte bij het verder opkrabbelen, sterkte bij het begeleiden van en omgaan met de behandeling van één van je beste vriendinnen en, zoals ik eerder schreef, als jij blijft schrijven, blijf ik het lezen. :)

Met vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By Henk On September 07, 2006 @ 20:31

‘Voor rust ben ik niet in de wieg gelegd’

Robert Long zong het lang geleden al: “Van leven ga je dood.”
Er zijn mensen die zo ongeveer een dagtaak hebben aan ‘gezond leven’ en daarbij ook nog aan de buitenkant laten sleutelen om er maar zo lang mogelijk jong uit te blijven zien… Je herkent ze aan hun bevroren verbaasde blik… :)
De man in het ziekenhuis is een bewijs voor het feit, dat er voor mensen die een inhoudelijk contact met je willen hebben letterlijk niets veranderd is (behalve dat je misschien iets vergeetachtiger bent geworden ;) ).

Mooi interview, maar ik hoop dat het eerstvolgende interview over een ander onderwerp gaat… als je begrijpt wat ik bedoel (Toonder).

En waar het dodelijkheid van kankervormen betreft… De percentages wijzigen bijna jaarlijks en allerlei ontwikkelingen staan niet stil. Rekken zal uiteindelijk leiden tot stoppen, tot genezen van de meeste, zo niet alle vormen van kanker.
Waarna er waarschijnlijk weer iets anders opduikt, maar dat is van later zorg… :)

Met vriendelijke groet,
Henk

» Posted By Henk On September 22, 2006 @ 06:16

Trouw, 19 augustus 2006: ‘Ik heb het gevoel dat ik af ben’

De katten nemen het niet over, K. Die zijn te gewend geraakt aan personeel, zoals jij en ik. Neuh, als er nog een soort het over gaat nemen -en het waarschijnlijk wat langer volhoudt dan wij- dan worden het waarschijnlijk de insecten. Eindelijk weer een soort die het wat langer volhoudt.
Ik bedoel, in vergelijking met de saurussen zijn we hier nog maar net… maar ik ben met je eens ‘we blijven maar even’.
Mooi interview, trouwens. Visser verstaat zijn vak en jij hebt wat te melden.
Wat er overblijft na het wegzakken in een zwartfluwelen niets ?
Wat herinneringen van familie, vrienden en bekenden… iets langer, datgene wat op papier en websites is terug te vinden… en voor de rest ?
Misschien heb je iets waardevols toegevoegd aan een collectief bewustzijn, krijg je een nieuwe kans of word je ‘elders’ opgenomen in een collectief van denk(st)ers uit de periode 1900 tot en met 2100. Wat maakt het uit.
NU… hoop ik dat het zo goed als mogelijk met je gaat. NU… hoop ik dat je nog even mee kunt blijven denken, schrijven… leven.
En er zijn ook weer wat interessante dingen -naar mijn onbescheiden mening- te lezen, zoals de boeken van Ervin Laszlo en anderen.
Het ga je (zo) goed (als mogelijk), Karin.
Met vriendelijke groet,
Henk

» Posted By Henk On August 30, 2006 @ 05:32

De dood in doordrukstrip

@66 Janus
Geen discussie, maar een korte reactie…
Het is naar mijn, als altijd onbescheiden, mening het eerste, maar niets staat mijn (of jouw) fantasie in de weg om iets anders te denken.
Oftewel, ik ben me niet constant bewust van het ontbreken van mijn vrije wil.

Zoals er, gelukkig, meer dingen zijn waar ik me niet constant bewust van ben.
In de grot, @65 wijzij, mag ik m’n eigen verhaal verzinnen… :-)

» Posted By HenK On May 14, 2012 @ 07:26

“I am not a number, I’m a free man…”.
Totaal off topic, maar wel een mooie herinnering…
http://www.youtube.com/watch?v=Sv813f2Xtrg

En nu ik erover nadenk, misschien toch minder off topic, dan ik eerst dacht… :-)

» Posted By HenK On May 14, 2012 @ 06:12

@36 Hans
Je schrijft “We zijn vrij om keuzes te maken.”
Da’s een aanname, waar ik het dus niet mee eens ben. En dat was ik ook al niet, voordat o.a. Dick Swaab en Victor Lamme het bestaan van de vrije wil ontkenden. Wat we denken en doen, ook wat we hier schrijven, komt voort uit wat voorafging.
Zowel de ‘slechtste’ als de ‘beste’ mensen werden wie ze, gebaseerd op hun optelsom, moesten worden. Je (of God) kan daarom ook mensen niet be-/veroordelen. Daden kunnen prijzenswaardig of ‘maatschappelijk onacceptabel’ zijn en we kunnen, wanneer onze optelsom ons daartoe leidt, proberen de optelsom van medemensen door prijzen en straffen zodanig te beïnvloeden, dat zij zich in een door ons gewenste richting bewegen.
Of dat lukt hangt meer af van de optelsom van degene die beïnvloed wordt, dan van de kwaliteit van de beïnvloedende partij.

Mijn optelsom heeft mij een agnosticus gemaakt. Bestaande religies zijn voor mij mensenwerk, maar dat betekent niet dat ik het bestaan van een opperwezen, in welke vorm dan ook, categorisch afwijs.
Ik heb alleen geen behoefte om een god naar mijn evenbeeld te scheppen…

Maar goed, jouw optelsom heeft van jou, als Old Hag/Oud Wijf, Zingend Voske,…., en nu als Hans, een wat vreemde evangelist gemaakt, die het op allerlei plaatsen na verloop van tijd ‘nodig vindt’ om zichzelf onmogelijk te maken. Die zich juist daardoor gesterkt voelt… en op zoek gaat naar een volgende plaats om ‘de boodschap’ (of moet dat zijn ‘zijn boodschap’) te verkondigen.

Je hebt er aandacht door gekregen en mijn mening is, dat dat je belangrijkste drijfveer is. Niets mis mee… wanneer je jezelf maar niet te serieus gaat nemen.

Ga niet op een rechterstoel zitten, die jou niet toekomt…

» Posted By HenK On May 14, 2012 @ 03:36

@ 30 Hans Vosgezang
Het is geen kwestie van (nog) niet begrijpen, maar van anders in het leven staan.
Voor mij de mens niets minder maar ook niets meer dan de optelsom van genetisch materiaal plus levenservaringen en jouw optelsom ziet er anders uit dan de mijne.
Bij jouw god denk ik aan een bekende drogredenering…
“God bestaat”.
“Hoe weet je dat?”
“Het staat in de Bijbel”.
“Hoe weet je of dat waar is?”
“De Bijbel is Gods woord”.

En… “we”, omdat ik het over de diersoort mens had. Met “paradijs” verwees ik naar de situatie zoals de aarde was voordat de mens z’n intrede deed (dichterlijke vrijheid). En in plaats van het woord “geschapen” had ik inderdaad beter voor “ontstaan” gekozen.

Maarruh… het ga je goed verder!

» Posted By HenK On May 13, 2012 @ 05:17

verandert = veranderd

» Posted By HenK On May 12, 2012 @ 05:09

Hans Vosgezang… da’s lang geleden.
Schreef jij niet onder de nickname “Oud Wijf met een slap handje”?
Je ‘stijl’ is wat verandert, je boodschap is hetzelfde gebleven.

De mijne trouwens ook:
We zijn hier net en we blijven maar even…
Dat vind ik al heel lang een rustgevende gedachte.
Een gedegenereerde diersoort, die zichzelf zo serieus is gaan nemen, dat je het als lachwekkend kunt ervaren.

Een universum, dat 13,8 miljard jaar geleden geschapen is om op de derde planeet van één van de letterlijk ontelbare sterren volgens sommigen zo’n 8.000 jaar geleden ‘een experiment’ uit te voeren en waar volgens anderen een evolutie heeft plaatsgevonden die z’n weerga niet kent…

De wereld zal na ons nog lang een ‘paradijs’ zijn, alvorens de zon implodeert en het leven in ons deel van dit universum ophoudt te bestaan.

Maar wat is dan de zin van het leven?
De zin van het leven is de zin die je er zelf aan kunt geven…

En religie?
Een verzinsel van mensen om antwoord te kunnen geven op vragen, die anders niet beantwoord kunnen worden en tegelijkertijd een machtsmiddel.
Niet minder, maar ook niet meer…

Met, als bijna altijd, vriendelijke groet,
Henk.

» Posted By HenK On May 12, 2012 @ 05:08

«« Back To Stats Page