Statistiek

Comments Posted By Elly

Displaying 61 To 90 Of 119 Comments

Een slechte verhouding

Sjaak, je mag één keer raden hoeveel borst(en) ik heb, en ik drink ook nog graag mijn borrel en eet lekker. Drink koffie en heb overgewicht…. Leven moet wel leuk zijn, en roken met 1 borst gaat prima hoor, net zoals sjekkies draaien met 1 hand….

» Posted By Elly On August 08, 2007 @ 23:01

voorkomen is natuurlijk beter als genezen, maar tja, als je jong bent, dan wil je alles beleven, doen, meemaken, ervaren, erbij horen……… en je denkt dat je onsterfelijk bent…… dus het zal moeilijk zijn om dié bewustwording op gang te brengen

» Posted By Elly On August 08, 2007 @ 23:01

Populair borstkankermedicijn werkt soms niet
Uitgegeven: 30 juli 2007 10:35
Laatst gewijzigd: 30 juli 2007 10:48

AMSTERDAM – Een veel voorgeschreven middel tegen borstkanker werkt soms niet. Dat meldt het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL).

Nadat de tumor bij de vrouw met borstkanker is verwijderd, wordt er naar uitzaaiingen van borstkanker gezocht. Vinden doktoren die niet, dan ontstaan bij twintig procent van borstkankerpatiënten toch opnieuw uitzaaiingen, stelt onderzoeker van het NKI-AVL Rob Michalides.

Met het middel tamoxifen is dit percentage terug te brengen tot tien procent. De helft van de behandelingen met het middel is volgens het NKI-AVL dus niet effectief.

Volgens Michalides is tamoxifen effectiever in het begin van het uitzaaiingsproces. “Naarmate tumoren langer doorgroeien, neemt de kans op werkzaamheid af. Dit komt door de genetische afwijkingen die de kanker veroorzaken”, licht de onderzoeker toe. “Als deze zogenoemde genetische chaos toeneemt, heeft tamoxifen uiteindelijk weinig effect meer.”

Aanvullende behandeling

Tamoxifen wordt voorgeschreven als aanvullende behandeling bij borstkanker nadat de chirurg de tumor heeft verwijderd. Het middel doodt overgebleven tumorcellen en vermindert zo de kans op uitzaaiing. Hoewel tamoxifen niet altijd werkt, is het middel volgens NKI-AVL één van de beste en belangrijkste anti-borstkankermedicijnen die er ooit zijn geweest.

Elk jaar krijgen ongeveer dertienduizend vrouwen in Nederland borstkanker. De vondst van de onderzoekers staat op 1 augustus in het wetenschappelijke tijdschrift EMBO Journal.

» Posted By Elly On July 31, 2007 @ 22:52

@Sjaak: Maar ja, wie ben ik? Ik vind hier de discussie gewoon steeds dommer worden.

Hoe zou dat toch kunnen????????? :-))

» Posted By Elly On July 26, 2007 @ 22:48

Vragen, vragen…

zelf ben ik na twee jaar tam. gestopt, ik heb er veel last van gehad. Maar dat was eerder een fout van de internist, die had mij op 40 mg gezet, terwijl 20 mg voldoende was geweest. Het heeft mij behoorlijk ziek gemaakt. Na 2 jaar ben ik gestopt, na hele lijsten te hebben gemaakt van de vóórs en tegens… Ik kwam tot de conclusie dat het voor mij op dat moment geen meerwaarde had.

Ik haat mensen die lopen te blaten dat je positief moet zijn, ik ben wel eens in staat geweest om iemand daarvoor in elkaar te timmeren. De gore lef om dat te zeggen…. Gelukkig weet ik dat het opmerkingen zijn van uiterst domme mensen, want anders zeg je dit gewoon niet.

Als je kanker hebt ( of een andere ernstige ziekte) heb je goede reden om af en toe ) negatief te zijn. Het zou niet normaal zijn als je positief dansend door het leven zou gaan en je angsten, verdriet en zorgen wegstopt. De arrogantie om dan te gaan zeggen dat positief leven ervoor zorgt dat je de ziekte kan overwinnen vind ik onbehoorlijk. Positief zijn maakt je leven prettiger, voor jezelf en je naasten. Maar als je – zoals ik- de pech hebt om de aanleg voor depressies te erven- dan kan dit iemand een enorm schuldgevoel geven als je ziek wordt

“medicijnen zijn doekjes voor het bloeden ‘n Medicijn kan een beetje een hulpmiddel zijn. Meer niet”
Iemand die dit beweert, moet je daar nog iets aan toevoegen??? het getuigt van een ongekende domheid en arrogantie.

» Posted By Elly On July 08, 2007 @ 17:36

Als alles goed gaat

heel veel sterkte voor vandaag, hopelijk gaat alles goed met de kuur en dan ben je straks over de helft!!! super

Zelf had ik ook een baas die mij een vast contract gaf ondanks de kanker en slechte prognose, dus gewoon doen!!! er is dan weer toekomst……

» Posted By Elly On June 25, 2007 @ 16:34

Neuzen

buiten Lareb kan je ook hier de bijwerkingen melden:
http://www.meldpuntmedicijnen.nl/mm/mm/pages/fronthomepageread

» Posted By Elly On April 28, 2007 @ 03:54

Tweede paspoort

nog erger voor je: je BENT gek.

» Posted By Elly On April 22, 2007 @ 03:07

Relatie borstkanker en menopauzale hormonen

dit stond in dec al in de telegraaf:

Minder borstkanker VS na onthullingen hormoontherapie

Het aantal gevallen van borstkanker in de Verenigde Staten is sinds 2003 scherp gedaald. De daling wordt mogelijk veroorzaakt doordat vrouwen massaal afstapten van het gebruik van hormonen om de gevolgen van de overgang te verzachten. In 2002 werd bekend dat hormoontherapie de kans op borstkanker bij vrouwen boven de vijftig sterk deed stijgen.

Uit een studie van de Universiteit van Texas blijkt dat in 2003 het aantal nieuw ontdekte gevallen van borstkanker onder Amerikaanse vrouwen met 7,2 procent was afgenomen in vergelijking met 2002. Dat betekende dat bij circa 14.000 minder vrouwen de ziekte werd gediagnosticeerd.

De grootste daling (12 procent) deed zich voor bij vrouwen tussen de 50 en 69 jaar. In die groep werd vooral minder borstkanker dat gevoelig is voor het hormoon oestrogeen vastgesteld. Oestrogeen is een van de stoffen in de hormoontherapie. Dit meldde vrijdag de Britse krant The Times.

Bron:www.telegraaf.nl 18-12-2006

» Posted By Elly On April 19, 2007 @ 02:33

Eén jaar verder

ik heb mijn borst laten amputeren, wegsnijden klinkt zo slagerig………..

» Posted By Elly On April 07, 2007 @ 02:05

Zelfmoord nadoen

hahaha die Juzo, is het gezellig op het forum met jezelf??? wordt het niet eens tijd om langs de dokter te gaan??

» Posted By Elly On March 13, 2007 @ 20:01

EenVandaag, 1 oktober 2007: Pink Ribbon

Hoi Karin
ik heb je boek vanochtend uitgelezen, zo herkenbaar, alleen heb jij de energie om bezwaar te maken, ik heb de handdoek in de ring gegooid ( hoewel mijn rechtsbijstand er een zaak in zag) ….te moe

vond de tekst op het spandoek leuk: moe is niet lui!!

» Posted By Elly On October 02, 2007 @ 03:33

Hoi Karin
wat heb je het goed gezegd, ik kan me helemaal herkennen in de woorden van kritiek die je uitte
Zelf komt me de hele maand oktober al de neus uit en gister de miskoop van de maand gedaan: het glossy hippe Pink Ribbon blad….

Daar staat nu echt niets in ( of je moet van roze reclames houden). Ze presteren het zelfs om daar een blz.(blz 19) met zg prothese-bh’s te plaatsen, die echt niet geschikt zijn. De HEma plakt gewoon op een BH een roze strik en hoppa: weer een produkt voor de vrouw met borstkanker.

En dan de bijgesloten reclamefolder voor de verzekering van Women’s well-being. Dan krijg je hulp bij : speciale verpleegkundige ( mammacare?), vergoeding pruiken, schoonheidsbehandeling (Goedverzorgdbetergevoel?) lingerie en voedingssupplementen + een bonus van 7500 euro…….als je je hebt verzekerd voor de JUISTE vorm van kanker

deze maand ga ik lekker Mollen, wakker word ik wel weer op 1 nov, als de aandacht voor de hippe borstkanker over is

» Posted By Elly On October 02, 2007 @ 03:32

Persoonlijk is niet langer privé

natuurlijk hyve-st Juzo ook…..hip en jong…. http://juzo77.hyves.nl/

» Posted By Elly On August 02, 2007 @ 02:26

Ziekte als morbide fantasie

over mezelf:
toen ik 32 was, duikelde ik in een zware depressie, met opname in een herstellingsoord. Het hele genezingsproces heeft jaren geduurd, tot mijn 38e, ( en toen kreeg ik kanker)
Tijdens de depressie heb ik wel gewenst dat ik kanker had i.p.v. die warboel in mijn hoofd. De omgeving snapte het niet, de familie kotste me uit en heb ik jaren niet gezien. Ziek in het hoofd, dat wilden ze niet begrijpen.Ik was de zwakke schakel, weg ermee
Voor mij een pijnlijk gegeven, wat de depressie nog verergerde. Ik wenste dat ik een ‘echte’ ziekte had, ééntje die je kon aantonen met labuitslagen

Toen kreeg ik kanker, en toen wilden ze aan mijn bed aanschuiven, stonden voor de deur en was het adresboekje weer gevonden. Helaas, toen was het voor mij te laat, de deur bleef dicht

» Posted By Elly On June 06, 2007 @ 03:46

Hoi Karin

Juzo laat prachtig zien, dat – wanneer je jezelf profileert als hoog-opgeleid – dit dus niet automatisch gekoppeld is aan intelligentie. (Gelukkig maar.)
Deze meneer heeft verder geen empatisch vermogen, een groot gebrek.

Verder geloof ik niets van wat hij schrijft wat hij denkt dat ie allemaal is en/of is geweest. Komt allemaal uit dat Juzoduimpje gezogen

Gewoon blokkeren, dat IP-adres! Het is jouw blog, dat hoeft niet te worden verziekt door enge mensen

» Posted By Elly On June 06, 2007 @ 03:46

Onbekwame arbo-artsen

wat mij zo steekt, is de willekeur van de behandelingen. Een vriendin/ lotgenote met veel minder klachten, maar een veel hogere functie ( directeur pensioenen bij een grote multinational) is laatst voor 80-100 % weer afgekeurd , om zo een grote inkomensval te voorkomen. Want de Wao kent geen plafond, de WW heeft wel een maximale dagvergoeding. Ze werkt nu gewoon, maar blijft 80-100% afgekeurd.

Mijn lich toestand was veel slechter, maar ik ben door het Alkmaarse Lourdes voor 75 % goedgekeurd. Geen WW, want in hun administratie staat dat ik 24 weken heb gewerkt, wat in feite 3 jaar is geweest. Maar door de arbeidsdeskundige Ten Have ( de klootzak) die er admistratief een puinhoop van heeft gemaakt en alle documenten over mijn werk heeft laten ‘spacen’ heb ik nu maar recht op 6 mnd TRI en dan niets meer.

en dat voelt zo machteloos. Dat valt in het niet bij de opmerkingen van de UWV-artsen :
*u spuugt dus 4 dagen tussen de chemokuren? dan kan u toch de volgende 2 weken werken?
* u moet nu beslissen wat u gaat doen, want u kost de maatschappij wel heel veel geld
* alweer een operatie?? ik krijg de indruk dat ze in het AvL maar wat doen en allerlei nutteloze handelingen doen. Waar is dat nou weer voor nodig (baarmoeder en eileiderverwijdering na BK)

En ik héb rechtsbijstand, maar de energie voor een rechtszaak heb ik niet, dus ik heb er vanaf gezien

er is een hoop ellende en verdriet onder de mensen die onder deze willekeur vallen.

» Posted By Elly On March 21, 2007 @ 13:59

In het hol van de leeuw

het IS prins Charles, lijkt sprekend….hihi wat een verhaal zeg……..zo blijf je in beweging…en kom je slaap te kort

» Posted By Elly On March 12, 2007 @ 22:42

Psychosesimulator

voor Juzo, zodat ie wat ruimdenkenker wordt
http://www.lekkerplantaardig.net/pastapaddo.htm

eet smakelijk!

» Posted By Elly On March 11, 2007 @ 21:52

Het lijkt mij heel heftig, ik weet niet of ik het aan zou durven.
De bus voor vermoeidheid, “in your steps” was jaren geleden inderdaad een geweldig initiatief. Ik heb een aantal jaren terug geprobeerd of de bus weer naar Ned. kon komen, om keuringsartsen eens de vermoeidheid te laten ervaren. Helaas was dat veel te duur, en was het niet haalbaar
Elly

» Posted By Elly On March 09, 2007 @ 21:51

The Queen

hoi Karin
word gewoon gestoord van die kerels ……….( ‘t zal je vent maar wezen :-)) )

» Posted By Elly On March 08, 2007 @ 02:45

Sjaak, je zeurt. Karin loopt niet achter, ze heeft de film nu gezien en schrijft een verslag erover wat zij ervan vindt

» Posted By Elly On March 06, 2007 @ 02:45

Je hebt me enthousiast gemaakt, ik ga erheen! Ben gek op dit soort verhalen.
Wat hebben wij dan een “normaal” koningshuis……

» Posted By Elly On March 05, 2006 @ 02:44

Schrijven en vertellen

Heel herkenbaar. Ik ben net hetzelfde; hoe moelijker het wordt, hoe minder gevoelens ik deel. En hoe meer ik me tijdelijk terugtrek in mijn veilige cocon thuis.
Klachten minimaliseren daar ken ik ook iets van, zeggen “ach, het valt wel mee”, terwijl je zelf goed beseft dat het toch niet niks is.

» Posted By Elly On March 07, 2007 @ 02:31

Zeerover beha

Hoi Joan
bedankt voor de tip van lingerie-unlimited, daar zag ik hoe mooi het dus wél kan…
Elly

» Posted By Elly On February 25, 2007 @ 01:36

Dat is nog eens creatief. Wat ik me afvraag: blijft het wel zitten?? gaat het bandje niet schuiven?? Ik denk dat het op mijn littekens niet kan, dat zou te veel gaan irriteren, vooral dat kant, daar zou ik gek van worden.

Heeft Lobstar geen bH’s voor 1 borstige vrouwen?? Omdat ik al heel lang de lingerie van Marlies Dekkers zo mooi vindt, heb ik wel eens gedacht om haar te benaderen.Gewoon of ze iets voor “ons” wil ontwerpen.

Maar bij mij vallen de kledingstukken niet mooi zonder prothese, dus ik doe het toch maar mét. Ik ben zo op het bot geamputeerd, dus het is een lekker stootkussentje.

» Posted By Elly On February 25, 2007 @ 01:36

Kale vrouwen: ‘stress, or a sign of madness’

“LOS ANGELES – De lokken van Britney Spears worden aangeboden op internet. Op veilingsite eBay doken maandag advertenties op van mensen die het haar van de sinds afgelopen weekeinde kale zangeres proberen te verkopen. Dat meldde Times Online maandag.

Hoewel er flink wordt geboden, zijn er twijfels over de authenticiteit. Er wordt zelfs haar aangeboden dat een andere kleur heeft dan dat wat Spears zelf afschoor in Esther’s Hair Studio. Op de veilingsite staan ook een aansteker en een halfleeg blikje Red Bull. De popster zou de energiedrank hebben gedronken in de kapsalon.”

tja, hoe idioot is de wereld………….ik hoef dat haar in ieder geval niet…….

» Posted By Elly On February 23, 2007 @ 00:44

Hoezo chemohoofd? (Parla, 29 januari 2007)

Het staat bij ons in de krant: Karin Spaink is vanavond in Parla

» Posted By Elly On January 27, 2007 @ 21:33

Parla krijgt nu nieuwe vaste kijkers :-))
Ik zal het maar opnemen, want ik denk niet dat manlief nog een keer wil kijken….

» Posted By Elly On January 22, 2007 @ 21:32

het is stront, met een t

» Posted By Elly On January 20, 2007 @ 21:32

 Page 3 of 4  «  1  2  3  4  » 
«« Back To Stats Page