Statistiek

Comments Posted By CiNNeR

Displaying 211 To 215 Of 215 Comments

Gedeelde smart

@Mariska: wordt er niet altijd gezegd dat de mensen met problemen juist psychologie gaan studeren :) (Flauw grapje, ik weet het).

Ben het helemaal met je eens. Wilde er aan toevoegen dat er ook nog een groep mensen is die zelfmoord pleegt om andere redenen dan solo depressie of psychiatrische aandoeningen. De groep die niet meer verder wil vanwege ernstige ziekte en/of ouderdom. Ook zij kunnen nergens terecht. In plaats van hardlopen en positief denken wordt het dan medicatie en positief denken en er vooral maar niet over praten.

» Posted By CiNNeR On August 31, 2009 @ 17:24

@Sander: Denkt dat het punt meer is dat er openlijk over zelfmoord gepraat kan worden waar dat elders niet kan. Elders niet kan omdat de gemiddelde reacties in de maatschappij klinken als de jouwe. Het is onzin erover te praten, het zal niet waar zijn of het ‘mag’ niet. Of nog botter “niemand zit te wachten op zelfmoordenaars”. Blijkbaar de hulpverlening ook niet.

@Barbara: Maar niet over de suicide gedachtes praten terwijl ze er wél zijn, is toch zeker geen hulp bieden?

» Posted By CiNNeR On August 30, 2009 @ 04:43

Heb dat zelf op een andere manier meegemaakt. Ik wilde graag praten over de suicide gedachten van mijn vader en hoe ik daar in stond. Vooral het in dubio staan van enerzijds begrijpen maar anderzijds diegene niet kwijt willen. Dat was duidelijk niet de bedoeling. Ik mocht het niet begrijpen en we gingen het er ook niet over hebben. Kreeg wel te horen hoe de maatschappij hem en daarom ook mij zou veroordelen en hoe erg dat zou zijn?!

Gisteren naar ‘Kijken in de Ziel’ gekeken, de aflevering over depressie waar ook zelfmoord aan bod kwam. (http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/serie?serID=4577&md5=ac16df5ca62739d1edb71c0a8f1eb339). Vond het schrikbarend hoe de meeste psychiaters en psychologen ermee om gingen. Ze willen wel weten of er sprake is van suicidegedachten, maar vervolgens is het off limits, wordt het bestempeld als irreële gedachte of moet er gedwongen opname volgen. Vraag me af of het juist niet erover kunnen spreken mensen soms juist een extra duwtje geeft de suicidegedachte uit te voeren.

» Posted By CiNNeR On August 29, 2009 @ 00:07

Nobody knows

Toen ik een nieuwe computer kocht en eens voor een kant-en-klaar systeem ging in plaats van een zelfbouwer, vroeg ik aan de winkelier wat voor moederbord in een bepaalde computer zat. Zijn antwoord: “Dat is niet belangrijk hoor vrouwtje, er zit een mooie kast om de computer dus u ziet het moederbord toch niet” Een uitzonderlijk achterlijk mannen exemplaar als je het mij vraagt. Inmiddels is het gelukkig een stuk verbeterd.

Toch denk ik ook dat het aan de vrouw zelf is. Al ken ik mannen die er klakkeloos vanuit gaan dat vrouwen en computers of internet niet samengaan, ik ken nog veel meer vrouwen die zich graag gedragen als sukkelige digibeet. En dat helpt de emancipatie van de vrouw ook niet bepaald.

@Pietie: Vandaag zo hoorde ik van de binnenkort ex-voorzitster van de VARA bij DWDD, juist omdat de vrouwenemanicpatie niet af is. Ik begreep het ook niet erg moet ik bekennen.

» Posted By CiNNeR On September 01, 2009 @ 23:23

Vloeken helpt

Godverdomme, kut, kut, kut. Probeer ik net wat minder ernstig te vloeken, blijkt het gezond te zijn!

Vloekwoorden lopen ook vaak lekkerder dan de verzonnen alternatieven. Hoewel, wellicht als je kinderen aanleert punt, rotterblommen of zoiets te ‘vloeken’, werkt het ook?

» Posted By CiNNeR On July 17, 2009 @ 04:58

«« Back To Stats Page