Statistiek

Comments Posted By CiNNeR

Displaying 31 To 60 Of 215 Comments

Broos weefwerk

JPaul, hou je die redenering aan, dan staat euthanasie ook gelijk aan moord.

» Posted By CiNNeR On October 26, 2016 @ 03:02

Zelf heb ik het als loodzwaar ervaren dat iemand alleen nog leefde omdat ik bestond. Zo voelde ik me onbedoeld verantwoordelijk voor zijn leven en ging mijn eigen leven er aan. Om me daarna in de steek gelaten te voelen ook al wilde ik hem laten gaan.

Het verbaast me dat je spreekt van zelfmoord. Moord is doden van iemand die wil leven, ongevraagd het leven benemen. Zelfdoding is doorgaans een eigen keus, dat is althans de reden dat ik het zelfdoding noem.

Ik hoop dat er nog enige tevredenheid en misschien geluksmomentjes zijn in je leven, ook al leef je meer voor anderen.

» Posted By CiNNeR On October 25, 2016 @ 18:02

Bijltjesdag

Tja, alles wat al her en der langs is gekomen vrees ik. Maar uitleggen kan ik het ook niet, alleen me erover verwonderen.

» Posted By CiNNeR On October 14, 2016 @ 05:06

Gegijzeld door je thermostaat

@Karin: vooralsnog kan je hem gelukkig weigeren of uit laten schakelen. Toch zullen we er steeds meer in verstrikt raken vrees ik ook, er is geen stoppen meer aan de digitalisering en internet of things.

» Posted By CiNNeR On October 10, 2016 @ 04:49

En dan gaan volksstammen consumenten binnenkort ook hun medische gegevens versturen en delen via apps.

Ik ben een beetje ouderwets vermoed ik, vind het sowieso fijner om gewoon zelf de thermostaat aan te zetten en zelf te bepalen wanneer ik wel gegevens wil overzetten.

» Posted By CiNNeR On October 05, 2016 @ 18:10

Stoptober

Ben helaas allergisch voor de glycol en de ene keer dampen proberen is me nogal slecht bekomen. Jammer, ik rook nog steeds.

» Posted By CiNNeR On October 30, 2015 @ 22:53

Zonneschijn

Natuurlijk, relatief is dit een betere paus dan zijn voorgangers. Maar dat iets wat beter is dan voorheen, wil nog niet zeggen dat het goed is. Van mij mogen ze de kerk met paus en al nog steeds zo opheffen.

» Posted By CiNNeR On October 06, 2015 @ 05:33

Bureauspeurders

Helemaal mee eens maar wat Janus al zegt, de roep is eeuwenoud en in deze lijkt het voorlopig niet te gaan gebeuren.

» Posted By CiNNeR On February 05, 2015 @ 05:10

Kilroy

Helaas is gebleken dat ons schoolsysteem al niet weet uit te leggen wat vrijheid van meningsuiting inhoudt. Ik zie het daarmee een beetje somber in ..

» Posted By CiNNeR On January 21, 2015 @ 06:05

Vertrouwen [2]

@JPaul
@Tjark Reininga: Het zou juiste politiek zijn als een wet zowel in de Tweede als in de Eerste Kamer wordt aangenomen door een meerderheid of niet doorgaat als deze sneuvelt in de Tweede Kamer of vervolgens in de Eerste Kamer. In dit geval wordt een juridisch truukje toegepast: voor een bestuursmaatregel is geen stemming van de Eerste Kamer nodig.

Het is een truukje omdat een wet die afgestemd is in de Eerste Kamer aangepast dient te worden of van tafel zou moeten verdwijnen. Door het van wettekst te bestempelen tot bestuursmaatregel, is het juridisch mogelijk de inhoud van de verworpen wet alsnog uitvoering te geven.

@Thian: Ja, in Amsterdam rijden al speciale ambulances rond hoorde ik onlangs, omdat meer psychiatrische patiënten op straat staan :(

» Posted By CiNNeR On December 31, 2014 @ 04:58

@Tjark Reininga: De democratie is simpelweg geheel om zeep geholpen op het moment dat een wet die door de Eerste Kamer is weggestemd, er tóch komt door gebruik (misbruik) van enkele juridische truukjes. Alles anders is dan niet belangrijk meer, zodra een kabinet zit doet het er immers niets meer toe.

» Posted By CiNNeR On December 30, 2014 @ 03:48

@JPaul: het doet er niet toe dat het juridisch mogelijk is, het doet er toe dat ons staatsbestel openlijk en welbewust een wassen neus is gebleken. En dat jouw 50% + 1 eveneens niets meer voorstelt.

» Posted By CiNNeR On December 28, 2014 @ 03:36

@Spaink: en er was al zoveel om de wenkbrauw bij op te trekken. Een voorzitter van de Eerste Kamer die tegelijkertijd voorzitter van een van de grootste ziektekostenverzekeraars is. Het broze kaartenhuis aan overleg en gedoogstructuren om dit kabinet überhaupt in het zadel te houden. Maar dit is een finale stap, hiermee wordt gesteld dat volksvertegenwoordiging er niets meer toe doet zodra de foto op het bordes is gemaakt en democratie een grote, hypocriete grap is.

» Posted By CiNNeR On December 28, 2014 @ 03:34

Met verbazing heb ik gekeken hoe de democratie grondig de nek om werd gedraaid door de melding dat de wet er toch komt, desnoods als bestuursmaatregel. Nog erger vind ik het dat de politiek na korte, hevige verontwaardiging is stil gevallen want kerstreces. Volgend jaar is al snel en kabbelt de de ellende in alle mistroostigheid gewoon verder.

Al werkt versplintering niet mee, overweeg ik toch kleine partijen te gaan stemmen.

» Posted By CiNNeR On December 26, 2014 @ 04:19

Schrijnend

Onlangs zag ik op eenvandaag een toetsingsarts ivm toetsing van euthanasie. Hij vertelde dat hij is opgestapt wegens gewetensbezwaren. Als vb. Noemde hij een mijnheer die niet meer wilde leven omdat hij in een verzorgingshuis zat. Hij kan geen favoriete tv kijken omdat hij erg vroeg naar bed werd gebracht etc.

Daar schrok ik wel van. Als lijden wordt veroorzaakt door belabberde zorg en bezuinigingen, zou euthanasie de oplossing niet moeten zijn. En toch kan je er veel bij voorstellen.

@Lia de Boer: benoemen dat het ook wel eens wel goed gaat, redeneert op geen enkele manier weg dat het over het geheel steeds slechter gaat in de zorg.

» Posted By cinner On November 15, 2014 @ 16:42

Nicotine & dampen

Zou d’r wel aan willen maar heb eenmaal die van een vriendin geprobeerd en kreeg het ontzettend benauwd en overal jeuk. Later kwam ik erachter dat er propylene glycol in zit, waar ik helaas allergisch op reageer. (En ik wil niet aan de VG)

» Posted By CiNNeR On March 24, 2015 @ 19:41

Traag, maar toch

Lieve Karin,

In feite ken ik je niet maar toch. Je bent veel bezig geweest met de dood en suïcide, hebt er altijd heel nuchter over kunnen schrijven en anderen (ook mij) geholpen met verdriet en rouw. Ook Chris heb je begeleid en geholpen, meer dan menigeen aan had gekund. Maar het verlies van Chris gaat veel verder dan dat, lijkt me. Ze was heel lang en heel belangrijk in je leven, de laatste periode voor haar overlijden zijn jullie zo mogelijk nog hechter geworden. Iets waardoor jullie huwelijk intenser en liefdevoller is geweest dan sommigen die alleen uit liefde gesloten zijn. Daarbij wilde ze niet overlijden maar werd getroffen door het leven waardoor ze afscheid moest nemen. Er is weinig zwaarder dan dat. Hoeveel je ook voor haar hebt kunnen doen en betekenen, stond je machteloos tegenover de ziekte en het moeten nemen van afscheid. Het is een traumatische gebeurtenis waar je een weg in moet zien te vinden en dat kost tijd, energie en alles eigenlijk.

Kan je alleen heel veel sterkte wensen in deze verrekt moeilijke tijd. Ik hoop (en denk) dat je veel vrienden hebt die je een stukje kunnen dragen, zoals jij dat zo vaak voor anderen hebt gedaan.

Heel veel liefs,
Cin

» Posted By CiNNeR On March 25, 2014 @ 04:16

Schijnheil

De PvdA antwoordde op de vraag of zij dit in de toekomst weer zouden doen: “ik hoop dat dit [afluisteren] in de toekomst niet weer nodig zal zijn”. Het hele verhaal is ronduit verbijsterend. Evenals het wetsvoorstel om de AIVD lukraak internet af te laten speuren. Ik hoop dat het van tafel gaat maar vrees dat er (te) weinig weerstand zal zijn.

» Posted By CiNNeR On December 07, 2013 @ 01:51

Deal

@Tartarus (99): whatever. Zolang ieder ander in de discussie weet dat synthetische thc een gevaarlijke drug is en niet hetzelfde als een middel met thc uit hennep, interesseert het me verder weinig wat je allemaal vindt en denkt.

» Posted By CiNNeR On November 30, 2013 @ 04:18

@Tartarus: ik begrijp dat je in opperste betweterigheid geen millimeter zal willen toegeven. De uitleg over het verschil tussen thc uit hennep en volledig synthetische thc is dan ook voor ieder ander die tegen jouw geneuzel op loopt, bedoeld. Hou je verder asjeblieft aan je belofte onder vorig artikel en negeer me voortaan gewoon. Dat we niet door een deur kunnen kan toch geen nieuws voor je zijn inmiddels.

» Posted By CiNNeR On November 29, 2013 @ 04:23

@Tartarus: je beweert je eigen links goed door te lezen, wat je schrijft denk je dan blijkbaar weer slecht over na. Je gooit verschillende keren syntethische thc en Dronabinol door elkaar. Zal je uitspraken even op een presenteerblaadje aangeven:

Onder het artikel ‘Opstap’ http://www.spaink.net/2013/11/06/opstap/#comments

“98 Tartarus ≡ 24 Nov 2013 ≡ 12:50
@ CiNNeR, post 96 en Janus post 97,

De e-sigaret, gevuld met synthetische vloeibare THC zou juist een enorme doorbraak zijn!
(…)
Het kweken van Cannabis voor de THC is achterhaald, omdat men THC gewoon synthetisch kan produceren en het schijnt dezelfde werking te hebben. In het buitenland is synthetische THC gewoon op doktersrecept verkrijgbaar onder de merknaam Marinol.”

Plus

“99 Tartarus ≡ 24 Nov 2013 ≡ 15:05
Bron synthetische THC o.a.:
http://www.businessinsider.com/effects-of-dronabinol-marijuana-pills-2013-4

Even verderop:

“102 Tartarus ≡ 24 Nov 2013 ≡ 22:45
@ Janus post 97,

Exact!

Ik doelde eigenlijk op synthetische THC, gefabriceerd door de farmaceutische industrie en gecontroleerd door o.a. de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Helaas is synthetische THC al lange tijd generiek, dus daar valt nauwelijks droog brood aan te verdienen door de farmaceutische industrie
(…)
De Nederlandse overheid verdiend direct en indirect jaarlijks vele miljarden aan de legale verkoop van Cannabis via de voordeur van de koffieshops, synthetische THC zou deze winst dramatisch verlagen…”

Tot slot:
“106 Tartarus ≡ 26 Nov 2013 ≡ 08:49
Synthetische THC kun je ook veel beter en nauwkeuriger doseren; waardoor de THC beter en langduriger haar werking kan doen.”

Voor ieder ander die hier geen wijs meer uit kan of onverhoopt het idee mocht krijgen dat gebruik van synthetische thc een goed idee zou zijn: synthetische thc is compleet chemisch, vele malen sterker dan thc uit hennep, bestaat uit gevaarlijke verbindingen die onder andere hersenschade en nierschade veroorzaken, is een enorm probleem in Rusland, verboden in Amerika en moet je nooit of te nimmer gebruiken in een e-sigaret of anderszins. Dronabinol is iets heel anders, namelijk een middel wat voor 95% uit thc bestaat en in Nederland en België niet geregistreerd staat als geneesmiddel.

Alle complottheorieën met betrekking tot de e-sigaret en ‘drugs’ laat ik aan anderen, ik geloof er niet in.

» Posted By CiNNeR On November 28, 2013 @ 17:18

@Tartarus: Je moet wat beter opletten wat je aanbeveelt. Dronabinol is niet hetzelfde als ‘synthetische thc’. Het eerste is een middel met 95% thc uit hennep, het tweede is chemisch gebrouwen thc en gevaarlijk voor hersenen en nieren. Ik ga er vanuit dat je verhaalt over Dronabinol maar noem het geen synthetische thc.

Verder is Dronabinol in Nederland en België niet geregistreerd als geneesmiddel. Er kan een uitzonderingsmachtiging worden aangevraagd maar tenzij je kanker of HIV- patiënt bent, geef ik het weinig kan.

Je kan ook gewoon naar de goedkope coffeeshop gaan en een vaporizer gebruiken, ben je ook van het roken af.

Met excuus aan iedereen voor de off topic reactie

» Posted By CiNNeR On November 28, 2013 @ 03:19

@Tartarus: ben even gaan zoeken naar ‘syntethische thc’. Je vind alleen terug welke enorme gezondheidsproblemen het geeft en het wordt overal en nergens met klem ontraden. In Amerika is het al een ruim jaar verboden.

» Posted By CiNNeR On November 27, 2013 @ 18:57

Goed artikel. Nu maar hopen dat het tij in de Europese Unie nog gekeerd kan worden.

@Janus: voor coke heb je ook maar één rietje nodig en voor de meeste drugs heb je niet veel meer spullen nodig, die bovendien bij elke supermarkt spot goedkoop te verkrijgen zijn. Denk dat dhr. Fresow het prima verwoord heeft, wat wil je nog bereiken door te hameren op de mogelijkheden van de e-sigaret?

» Posted By CiNNeR On November 27, 2013 @ 05:03

Keuze

@Tartarus: zoals gezegd, je voelt je blijkbaar aangesproken, doe er wat leuks mee.

» Posted By CiNNeR On November 28, 2013 @ 03:20

Tartarus: zoals je goed recht is, voel je je aangesproken. Doe er wat leuks mee, zou ik zeggen.

» Posted By CiNNeR On November 26, 2013 @ 04:10

Sommige reaguurders zouden zich eens moeten realiseren dat stress ook zeer ongezond is.

» Posted By CiNNeR On November 24, 2013 @ 04:07

Hear hear! Ik zou al te graag zien dat de industrie aan banden wordt gelegd omdat het inderdaad nagenoeg onmogelijk is normaal en normaal geprijsd te eten en drinken zonder dat er eigenlijk te veel vet, suiker en zout in zit. Iets wat bovendien erger wordt naarmate voedsel en drinken goedkoper wordt. Zo is de Aldi relatief goedkoop, kan veel prima smaken maar is dat laatste vooral omdat er overwegend meer vetten en suikers worden gebruikt. Mensen met een kleine beurs hebben er zo nog minder over te vertellen dan degenen die het zich kunnen veroorloven enigszins op etiketten te winkelen.

» Posted By CiNNeR On November 15, 2013 @ 04:45

Opstap

@Tartarus: Reageren is niet hetzelfde als het voor jezelf houden ..

» Posted By CiNNeR On November 28, 2013 @ 16:48

@Tartarus: Wat ik hier vertel komt maar zelden aan bij je. Met name als het over mijn gezondheidsproblemen is gegaan, nog specifieker in relatie met mijn rookgedrag. Dus ik zou zeggen, verzin zelf je verhaaltje en hou het voor je, voor beiden wat rustiger.

» Posted By CiNNeR On November 28, 2013 @ 03:27

«« Back To Stats Page