Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Barbara Jansma

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Misdrijf

Iedereen vindt een ander ergerlijk en opdringerig en zichzelf heel erg meevallen. Kent u die percentages ook?

» Posted By Barbara Jansma On July 21, 2012 @ 23:15

En helaas, heer Tartarus, gaat u alweer niet in op wat ik denk dat interessant is. Bemoeienis, afgezet tegen keuze.

» Posted By Barbara Jansma On July 21, 2012 @ 23:12

Het uitgangspunt van Karin is terecht. Moralistisch tegen ouders gaan doen terwijl de schappen uitpuilen van de glimmende en zoete eerste levensbehoeften lijkt hypocriet, om het maar netjes uit te drukken. Is het de markt die ons leven uitmaakt, of is de overheid gerechtigd burgers te beschermen tegen risicovol gedrag? In feite wordt er nooit een keuze gemaakt, want de markt gedijdt, de overheid roept betuttelend dat de ander verantwoordelijk is, en probeert op die manier als een welwillende ouder de burger langer gezond te houden en meteen even de schuld af te schuiven. Terwijl het helemaal niet om gezondheid gaat, maar om effectbejag. Ging het echt om gezondheid dan zouden de pensioenen onbetaalbaar worden, de gezondheidszorg ook, er zou minder verdiend worden aan de hebzucht, de economie zou instorten, de max. snelheid zou terug moeten naar 90 km/u, het vliegverkeer zou aan banden moeten worden gelegd, ontwikkelingshulp zou moeten stijgen tot duizelingwekkende hoogten, mensen zouden via hun pinpas en hun bonuskaart in de gaten moeten worden gehouden, en waarom? Om meer mensen te kweken? Om langer gelukkig te zijn? Wie bepaalt wat geluk is dan? Waar ligt de grens om wat goed geacht wordt op te dringen? Is dat niet in feite de vraag? Dat ene jongetje dat 90 weegt kan geholpen worden, daar zijn genoeg wegen en mogelijkheden voor. Dus daar gaat het niet over. Het gaat om iets anders. Het gaat over het idee van maakbaarheid.

» Posted By Barbara Jansma On July 21, 2012 @ 16:29

Jongelui van 14 kijken allang geen tv meer. Die chatten. Op school zien ze van elkaar geen lunchtrommeltje, maar euro’s om in de pauze iets snels te halen, marsen en broodjes en weet ik wat. 50 kilo overgewicht op je 14-de krijg je niet van die marsen in de pauze. Die krijg je misschien van die marsen plus een vet ontbijt plus een dijk van een avondmaal, te weinig bewegen en nog wat tussendoor. En misschien van nog iets anders. Ik las eens dat die dikke kinderen vooral de importkinderen zijn, de kinderen van de ooit zo magere en arme lui uit het rif-gebergte. Zou het niet zo kunnen zijn dat die nu een ander metabolisme hebben? Snel opslaan waar onlangs gebrek aan was? Zo als de hele mensheid, het hele leven, in elkaar zit? Toegerust op tekorten, en gretig als er overvloed is? dus innemen? En omzetten? Ik ga eens zoeken, er moet iets over te vinden zijn.

» Posted By Barbara Jansma On July 18, 2012 @ 19:28

@22 Janus, ik raak de kluts kwijt. Ik heb alles gezegd wat er nu te zeggen viel. En als toetje nog dit:

Weggaan

Weggaan is iets anders
dan het huis uitsluipen
zacht de deur dichttrekken
achter je bestaan en niet
terugkeren. Je blijft
iemand op wie wordt gewacht.

Weggaan kun je beschrijven als
een soort van blijven. Niemand
wacht want je bent er nog.
Niemand neemt afscheid
want je gaat niet weg.

Rutger Kopland.

Geen idee waarom ik dit hier neerzet, eigenlijk wel een idee, maar geen zin meer om iets te willen begrijpen of uit te leggen.

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 20:48

Janus de 20-ste: :-)))

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 20:31

Is goed, Janus. Ben nou toch te kwaad. Tartarus ken ik niet, geeft vast niet erg. Fijne avond!

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 20:25

sorry voor tiepfouten….

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 20:08

Als mensen zouden nadenken zou er aan forse geboorteberking worden gedaan, en niet van bovenaf, maar van onderop, zou economische groei een vloek zijn, zou het verkeer op fossiele brandstoffen aan banden worden gelegd, zou iedereen vanaf de geboorte van af nu psychische zorg krijgen, zou iedereen elkaar begrijpen en niet lullig doen en al zeker niet vragen, zohoo jij rookt geloof ik nog?

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 20:08

Ik rook nog steeds, en het houdt me gaande. Zelfmedicatie, die heel wat duurder zou uitvallen als ik het in de zorg zou moeten gaan zoeken.
En daarbij, als ik op mijn 65-ste sterf, dan gaat mijn duur gespaarde pensioen keurig naar de schatkist. Waarom zou die tabak nog in de winkels liggen denk je? Vanwege de gezondheid? Nee, vanwege economische belangen, zelfde reden dat we onze kindertjes laten opgroeien in een werled vergeven van fijnstof, zelfde reden dat snoepen wordt aangemoedigd, marktwerking, winst maken. Niet uit goed-overdachte-lange-termijn-overwegingen.

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 20:03

Mensen zijn zo wreed en dom en kortzichtig…

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 17:26

Zoon en ik houden wel van een lekkertje, en hij is zo mager als een lat. Mag ik nou geen straf?
De wetenschap staat trouwens ook niet stil, soms komt dik-zijn van een virus, soms van een hormonale disbalans. Niet altijd van teveel calorieën dus. En de stap om ouders slecht te vinden omdat hun kinderen slecht zijn is te slecht voor woorden. Zeker met die hele snoepmarkt erbij.
Toen ik 15 was zat ik onder de pukkeltjes. Ik moest een zalfje dat naar dooie muizen rook, en toen het niet over ging zei mijn ma, mijn directe autoriteit, jij wilt gewoon onbemind blijven, daarom zie je er niet uit. Heeft me een leven gekost daar ongeveer overheen te komen.
Een kind dat van zijn ouders wordt weggehaald vanwege echte mishandeling zal daar erg lang last van houden. Laat staan als het slechts om uiterlijk en eten gaat….

» Posted By Barbara Jansma On July 17, 2012 @ 17:23

Alles kan!

Mooi verslag van een mooi project.
Gaaf hoe een scene de betekenis van een hele voorstelling kan vertellen, jouw pas de deux, en een paar meer scenes. Toch heb je daar de hele voorstelling bij nodig, om dat te kunnen doen. Vind ik heel bijzonder.

» Posted By Barbara Jansma On July 03, 2012 @ 19:09

Kijken komt na luisteren

Het lijkt ook wat op archeologie, verzinnen hoe mensen ooit om een vuurtje zaten en welke verhalen ze elkaar vertelden. Alsof je bij eentje op schoot zat, alsof je erbij was. Alsof het in het nu is. Mooi.

» Posted By Barbara Jansma On June 20, 2012 @ 00:45

Overzicht Canta-project

Dank voor dit overzicht, maar meer nog, dank voor dit fantastische project!
Ook dank aan alle andere medewerkers. Diep respect en juich voor allen.

» Posted By Barbara Jansma On June 11, 2012 @ 19:08

«« Back To Stats Page