Transgender gedenkdag

[Afgelopen zaterdag werd voor de vierde keer in Nederland de Transgender Memorial Day gehouden. Ik had de eer een van de sprekers te mogen zijn, waarvoor – nogmaals – veel dank. Onderstaand mijn bijdrage.]

Inmiddels zijn we tamelijk vertrouwd geraakt met mensen die om niet-medische redenen een ander lichaam willen. Bladen en televisie-programma’s staan er bol van en op vrijwel alle onderdelen van de verschijning blijkt kritiek geleverd te kunnen worden. Mensen zijn ongelukkig omdat hun neus te groot, hun buik te dik, hun haar te dun, hun gezicht te rimpelig, hun kaak te fors of juist te wijkend is, hun borsten te klein, hun oogleden te zwaar of uitgezakt.

 

Aantal reacties: 2

 1. Marleen ≡ 27 Nov 2008 ≡ 21:57

  Hoi Karin,

  Ik was erbij die zaterdagavond op de Nieuwmarkt, en bovenstaand stuk gaf mij energie… als een bevestiging van onze situatie… en moed om te strijden voor onze rechten.

  Nu… twee weken latet heb ik het voor de zesde keer gelezen en het pakt mij nogsteeds.

  Hoplijk ben je er volgend jaar weer.

  Liefs,
  Marleen

 2. S. ≡ 10 Feb 2010 ≡ 11:09

  Hoi Karin.. Ik doe een onderzoek over transseksuelen.
  Ik heb een vraag die u misschien kan antwoorden?

  Hoe kan het dat je transseksueel kunt zijn?

  Ik hoop dat U zo snel mogelijk terug kan mailen.

  Alvast bedankt.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *