Europeanen

Het schip dat deze week in de Rode Zee zonk, was een Europees afdankertje. Na de ramp met de Free Herald Enterprise en de Estonia zijn de wetten strenger geworden (via het Verdrag van Stockholm) en moesten boten beter worden beveiligd, maar liever dan afgekeurde boten te verbeteren kochten reders nieuwe. Die afdankertjes varen nu onder andere vlag.

Zegt een deskundige:


Het Verdrag van Stockholm werd volgens Aalbers onder grote tijdsdruk ingevoerd. Daarom geldt het alleen in Europa. ‘Maar Europese staatsburgers reizen heel wat af, dus is het logisch dat snel uit te breiden.’

– de Volkskrant, 4 feb. 2000

Dat er niet-Europeanen sterven op zulke boten, geeft niet zo?

Author: Spaink

beheerder / moderator

2 thoughts on “Europeanen”

  1. Dat de ‘afdankertjes’ nu varen onder een andere is natuurlijk perfect, maar je legt de bal wel bij de verkeerden. Degene die de boot koopt, dient zorg te dragen voor de veiligheid & het onderhoud van de boot. Juist daaraan schort het in die landen omdat de uitbaters het geen moer interesseert om die boten goed te onderhouden.

  2. Natuurlijk moeten de nieuwe eigenaren zorg dragen voor de veiligheid van die boten. Maar wat mij opviel in het commentaar van de geciteerde deskundige was dat-ie zich druk maakte over de dood van Europeanen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.