‘Een vieze modderpoel’

Een paar weken geleden stuitte ik op een ingezonden brief in Het Parool waarin bestuurslid Dick Sipkes van Maroc.nl zich beklaagde over de werkwijze van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Lange tijd verwijderde Maroc.nl berichten waarover het MDI klachten had ontvangen: het MDI stuurde de klachten aan Maroc.nl door en Maroc.nl deed er wat aan. Men betitelde de samenwerking over en weer als “prettig”. Tevens had Maroc.nl een eigen klachtenprocedure.

In de zomermaanden van 2002 liep het mis. De bestuursleden waren op vakantie en hadden – erg dom, erkenden ze later ootmoedig – geen vervangende moderators aangesteld. Een discussie tussen buurtende bezoekers van Joods.nl en een vaste Maroc.nl-bezoeker liep uit de hand. Het MDI kreeg vervolgens een serie klachten van (vermoedelijk) de Joods.nl-bezoekers op zijn bureau gedeponeerd. Na de vakantie greep het bestuur van Maroc.nl rap in en de rust keerde weer.

 

Aantal reacties: 1

  1. sandrine ≡ 15 Apr 2010 ≡ 13:25

    hoi wat ik wou zegge is maroc nl is veel erger geworden en vraag is om een keer een kijk te nemen op de maroc.nl voice chat dan zullen jullie is horen wat racisme is ongellooflijk geen woorden voor en maroc.nl chat is the same hoop dat die mdi is een keer daar wat aan gaat doen ..

Trackbacks & Pingbacks 2

  1. From Ontmoet Ronald EiSSens « Het Zuur on 24 Jul 2012 at 17:30

    […] You know, the word Nazi comes from Ashkenazi *) Een vieze modderpoel – Ronald Eissens en het MDI *) De eigenrichting van het […]

  2. From Meldpunt Discriminatie Internet voelt zich slecht begrepen | George Knight on 27 Jan 2014 at 23:48

    […] iedereen is het daar mee eens. Publiciste Karin Spaink schreef in 2003 een kritisch artikel ‘Een vieze modderpoel‘ waarin ze aantoonde dat het toenmalige MDI niet onafhankelijk was. Met name toenmalig […]

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *